Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
Prima / Comunicare / Noutăţi

Noutăţi

 
28.10.2013
Pînă în 2017 R.Moldova va vinde 550 mii tone CO2e în cadrul Proiectului PDSFCM
În Republica Moldova este implementat proiectul de plantare a vegetaţiei forestiere pe terenuri publice aflate în proces de degradare „Dezvoltarea sectorului forestier comunal în Moldova” (PDSFCM) în perioada 2006-2036 cu suprafaţa de 8,5 mii ha. Proiectul respectiv este rezultatul conlucrării dintre Agenţia „Moldsilva” şi Banca Mondială (Fondul BioCarbon).
5169     
19.07.2013
Conducerea Agenției "Moldsilva" a avut o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale
În aceste zile la Chișinău se află o misiune a Băncii Mondiale, avînd ca membrii pe Andrew Mitchell conducator de echipă și specialist principal în domeniul forestier și Arcadie Capcelea specialist principal în domeniul mediului. În acest context, reprezentanții Băncii Mondiale au avut o întrevedere cu Directorul general al Agenției Moldsilva, Ștefan Chitoroagă.
5003     
   
12.07.2013
În Republica Moldova a fost creat primul Parc Național
Parlamentul Republicii Moldova a votat Proiectul hotărîrii privind fondarea Parcului Național ”Orhei”. Deputaţii au aprobat modificarea Legii privind fondul ariilor naturale protejate de stat, care prevede crearea primului parc naţional din Republica Moldova, Parcul Naţional Orhei.
6407     
01.07.2013
"Ziua Dunări" sărbătorită la Giurgiulești
La 30 iunie, în localitatea Giurgiulești, Cahul a fost marcată “Ziua Internațională a Dunării”. La eveniment au participat: populația locală, elevii din instituțiile de învățămînt din r-nul Cahul, reprezentanții autorităților publice locale, ONG-uri, Centrul de Consultanță Ecologică Cahul, prin intermediul caruia la nivel local se implimentează proiectul „O nouă viață pentru rîul Prut" inițiatorul acestui eveniment, Ministerului Mediului și Agenția “Moldsilva”.
5280     
   
25.06.2013
Comitetul Național Consultativ al ENPI FLEG 2 și-a început activitatea în Moldova
În perioada 2013-2016 va derula faza 2 a programului regional ENPI FLEG “Instrumentul European de Vecinătate si Parteneriat cu țările de est pentru Guvernarea și Aplicarea Legislației Forestiere”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Banca Mondială în cooperare cu Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) și Fondul Global pentru Natura Sălbatică (WWF).
7356     
12.06.2013
A fost elaborat documentul-cadru privind evaluarea strategică a problemelor de mediu și sociale
Banca Mondială și Programul ENPI FLEG II au creat un document „Cadru pentru evaluarea strategică de mediu și socială” care va contribui atît la identificarea problemelor de mediu și sociale, cît și a posibilelor impacte asupra politicii forestiere, legislației, programelor și planurilor din domeniu.
4929     
   
07.06.2013
Pui de zimbru la rezervația “Pădurea Domnească”
La 1 iunie în rezervația “Pădurea Domnească” o femelă de zimbru a adus pe lume un pui de zimbru, acesta are aproximativ 50 kg, este sănătos, activ și se alăptează. Angajații rezervației în prezent îi creează condiții de trai sigure pentru a nu fi atacat de către masculul care cîntareste peste 900 kg astfel,
4627     
27.05.2013
Rezervația “Plaiul Fagului“ a găzduit “Sărbătoarea Fagului”
La rezervația “Plaiul Fagului” s-a desfășurat festivalul “Sărbătoarea Fagului”. Organizatorii acestui eveniment au fost: Consiliul raional Ungheni, Ministeul Culturii, primaria s.Rădenii Vechi în colaborare cu Rezervația Naturală “Plaiul Fagului”. Astfel, evenimetul a inclus mai multe compartimente: concursul sculpturilor din lemn,
5351     
   
29.04.2013
Întrunire de lucru privind importanța creării Parcului Național Orhei
La Consiliului raional Orhei s-a desfășurat o ședință de lucru, în contextul importanței creării Parcului Național Orhei atît la nivel național cît și local. La întrevedere au participat reprezentanții autorităților publice locale, inginerii cadastrali, agenții economici ai comunelor incluse în zona parcului, experti internaționali. Ședința a fost prezidată de către Viceministrul mediului Lazăr Chirică, Vicedirectorul general al Agenției Moldsilva, Tudor Botnari și preşedintele raionului Orhei, Ion Ştefîrţă.
6061     
02.04.2013
Cîștigătorii concursului radiofonic “De ziua Ta-Pădure” în excursie la RN "Codrii"
Cîștigătorii concursului radiofonic “De ziua Ta-Pădure” desfășurat în contextul “Zilei Internationale a Pădurilor”, organizat de către Agenția Moldsilva în colaborare cu emisiunea “Ora Copiilor” de la Radio Moldova, au mers în excursie la Rezervația Naturală “Codrii”. Participanții concursului au fost însoțiți de echipa de autori ai emisiunii, fiind ghidați de angajații rezervației “Codrii”:
4742     
   
26.03.2013
Proiect filantropic pentru oameni și natură
Grație unor acțiuni filantropice au fost colectate fonduri pentru finanțarea proiectului „O nouă viață pentru rîul Prut” („New life on Prut River„) a cărui scop principal este crearea oportunităților pentru conviețuirea armonioasă dintre natură și comunitățile locale din zona Prutului Inferior. Inițiativa aparține renumitei violoniste cu rădăcini basarabene, Patricia Kopatchinskaja (www.patriciakopatchinskaja.com), care mai este și Ambasadoarea Bunăvoinței a fundației elevețiene „Terre des hommes” (www.terredeshommes.org ) ce susține drepturile copiilor și dezvoltarea lor echitabilă.
4908     
22.03.2013
Copiii centrului de zi „Speranța” în vizită la ÎS Iargara
Cu ocazia "Zilei Internaționale a Pădurilor", reprezentanții Întreprinderii pentru silvicultură Iargara au organizat mai multe activități cu participarea copiilor din familiile defavorizate de la Centrul de zi „Speranţa” din raionul Leova.
4827     
   
22.03.2013
În fondul forestier a început campania de plantare de primăvară
De "Ziua Internațională a Pădurii" în zona Pacului Național Orhei a fost dat startul campaniei de plantare de primavară. La acțiune au participat, conducerea Agenției „Moldsilva”, reprezentanții mass-mediei, angajații Întreprinderii Silvice Orhei. Astfel, în cadrul ocolului silvic Seliște au fost plantați stejari. În paralel cu procesul de plantare, la Centrul de creștere industrială al materialului forestier de reproducere Telenești (Sărăteni) are loc procesul de scoatere și depozitare a materialului săditor .
4449     
28.02.2013
Ziua Internațională a Pădurilor sărbătorită din acest an la 21 martie
Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) (www.un.org) a decis ca în fiecare an la 21 martie să fie sărbătorită Ziua Internațională a Pădurilor, venind cu inițiativă către toate țările lumii pentru a susține și organiza activități în contextul acestui eveniment. Prin intermediul Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) (www.fao.org) a fost prezentată o rezoluție ce include un apel către instituțiile de resort și mass-media din toate țările lumii pentru susținerea Zilei Internaționale a Pădurilor.
6576     
   
13.02.2013
A fost înregistrat un nou proiect de împădurire privind reducerea emisiilor de carbon
După efectuarea unor acțiuni și proceduri naţionale şi internaţionale de examinare, verificare și consultare, proiectul “Dezvoltarea sectorului forestier comunal în Moldova” (PDSFCM) a fost înregistrat la Secretariatul Convenţiei-Cadru a ONU pentru Schimbările Climatice.Proiectul respectiv are ca scop crearea pădurilor noi comunale pe o suprafaţă de 8468,84 ha prin împădurirea terenurilor erodate şi neproductive,
4407     
   

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 20.01.2023
   Total vizitatori - 3476386
 
Acces Rapid