Prima    Contact    Subdiviziuni    Harta    Flux RSS    Widget Informer
Prima / Comunicare / Comunicate de presa

Comunicate de presa

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
29.06.2016
Discuții și abordări privind promovarea silviculturii energetice
Comitetului Național Consultativ al Programului ENPI FLEG II (CNCP) s-a întrunit într-o ședința de lucru în cadrul Agenției “Moldsilva”. Reprezentanții instituțiilor donatoare și implementatoare au prezentat și abordat activitățile planificate și desfășurate în cadrul programului.
666     
25.06.2016
Situația ramurii silvice discutată la Consiliul Director
Întreprinderea silvică Călărași a găzduit ședința Consiliului Director al entităților silvice subordonate Agenției “Moldsilva”. Agenda de lucru a cuprins mai multe subiecte privind activitatea economico-financiară, desfășurarea lucrărilor silvice de sezon și implementarea proiectelor forestiere naționale și internaționale.
1004     
   
23.06.2016
Proiectul de adaptare la schimbările climatice şi silvicultură
În această săptămînă la Chișinău se află o misiune a Băncii Mondiale privind programul de asistență tehnică de adaptare la schimbările climatice. În acest context în agenda de lucru a reprezentanților instituției a fost inclusă și o întervedere cu conducere Agenției „Moldsilva”, în cadrul căreia s-a discutat despre oportunitățile acestui proiect pentru sectorul forestier, dar și condițiile ce trebuie respectate din parte instituțiilor de stat ale Republicii Moldova.
617     
21.06.2016
Tentativă de braconaj eșuată
La sfîrșitul săptămînii trecute în fondul forestier gestionat de către Întreprinderea silvo-cinegetică Strășeni a fost depistat un caz de braconaj (tentativă) în parcela 33 ocolul silvic Strășeni.
562     
   
16.06.2016
Au fost adoptate modificări la Regulamentul arendei fondului forestier
În cadrul ședinței de Guvern au fost operate mai multe modificări și completări la Regulamentul privind arenda fondului forestier în scopuri de gospodărire cinegetică și/sau de recreere. Astfel, conform acestor modificări se interzice expres transmiterea dreptului de arendă în scop de recreere către alte persoane fiizce sau juridice, indiferent de forma organizatorico-juridică,
482     
07.06.2016
Industria lemnului discutată de specialiști în Bosnia și Herțegovina
Republica Moldova a participat în calitate de observator la al 3-lea training sub-regional dedicat industriei lemnului, care s-a desfășurat în perioada 3-4 iunie la Jahorina, organizat de Themis. La acest atelier au mai participat: Bosnia și Herțegovina, Serbia și Muntenegru.
538     
   
24.06.2015
A fost finalizată Nota privind politica forestieră
A fost publicată varianta finală a Notei privind politica forestieră, elaborată de Banca Mondială și care ofera o opinie independentă asupra sectorului forestier din Republica Moldova inclusiv un set de recomandări strategice
839     
12.06.2015
Discuții la nivel internațional privind implementarea standardelor fitosanitare forestiere
În perioada 09-11 iunie la Nyíregyháza, Ungaria a avut loc un atelier de lucru privind “Implementarea standardelor fitosanitare în domeniul forestier”, desfășurat de către Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO).
801     
   
11.06.2015
La Orhei a fost testată aplicația privind trasabilitatea lemnului
Recent s-a desfășurat instruirea personalului silvic al Întreprinderii pentru Silvicultură Orhei în cadrul Ocolul Silvic Vatici, care a fost selectat ca ocol pilot pentru dezvoltarea și testarea sistemului de evidență și trasabilitate a masei lemnoase (aplicație software).
943     
04.06.2015
Discuții privind conceptul “Strategiei de adaptare la schimbările climatice a sectorului forestier din R.Moldova”
La Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice a avut loc o ședință de lucru privind elaborarea Strategiei de adaptare la schimbările climatice a sectorului forestier din Republica Moldova
17177     
   
03.06.2015
S-a încheiat cea de-a XVI-a ediție a spartachiadei silvicultorilor
La Vadul lui Voda s-a încheiat cea de a XVI-ea ediție a spartachiadei silvicultorilor. Competițiile sportive au avut ca scop promovarea modului sănătos de viață, propagarea pe scară largă a culturii fizice și sportului în rîndul angajaților din ramura silvică.
725     
01.06.2015
Ziua Internațională a Copilului la RN “Codrii”
Un grup de copii de la gimnaziile internat din Stărșeni și Cărpinei, Hîncești, participanți ai proiectului “Cunoaște Pădurea” împreună cu elevii, membrii Clubului Sportiv “Defensiv” din Chșinău au sărbătorit “Ziua Internațională a Copilului” la Rezervația Naturală “Codrii”.
781     
   
27.06.2014
Dezmințire: cînepa descoperită de poliția de frontieră nu a fost gasită în Rezervația Naturală “Padurea Domneasca“ dar la marginea acesteia
 Agenția “Moldsilva” vine cu rectificări și informează ca la 25 iunie curent, ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei regionale Vest care au descins în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Cuhneşti și au descoperit plante de cînepă sălbatică care
353     
23.06.2014
Felicitări cu prilejul Zilei Profesionale a Funcţionarului Public
Cu prilejul Zilei Profesionale a Funcţionarului Public, dlui Marian Scobioală, șeful Serviciului regenerări, pază, protecția pădurii și gospodăria cinegetică, din cadrul Agentiei "Moldsilva" i-a fost conferită Diploma de gradul I din partea Guvernului Republicii Moldova, pentru realizarea cu succes a politicii de stat.
606     
   
18.06.2014
La ÎS Edineț au fost depistate tăieri ilicite în volum de 8,34 m 3
Săptamîna trecuta în cadrul Întreprinderii Silvice Edineț de către inspectorii gărzii forestiere a Agenției Moldsilva, au fost efectuate revizii inopinate privind tăierile ilicite, sesizarea a venit din partea populației din regiune. Ca urmare a verificărilor respective, în cantonul nr.5, ocolul silvic Otaci au fost depistate tăieri ilicite cu un volum total al masei lemnoase de 8,34 m 3,
850     
17.06.2014
15 jurnaliști au fost instruiți privind abordarea tematicilor forestiere
La rezervația „Plaiul Fagului” s-a desfășurat un training pentru jurnaliștii de mediu. Astfel, au fost selectați 15 jurnaliști în urma unui concurs anunțat de către Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din Republica Moldova (AJMTEM), desfăşurat în cadrul proiectului ENPI FLEG 2,coordonatori fiind Banca Mondială, IUCN, WWF, finanțat de către Comisia Europeană în colaborare cu Agenția „Moldsilva”.
619     
   
02.06.2014
Instruire și Concurs pentru jurnaliștii ce abordează tematici forestiere
Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din Republica Moldova (AJMTEM) lansează concursul de selectare a participanților la un training privind modalităţile de reflectare a tematicii forestiere.Scopul trainingului este consolidarea capacitățile jurnaliștilor din Republica Moldova, privind sporirirea calității materialor care vizează tematicile forestiere.Instruirea se va desfășura în perioada 13-14 iunie 2014 și va fi moderată de experți naţionali. Participanții vor combina aspectele teoretice şi practice
592     
25.06.2013
Anunț
Joi 27 iunie 2013, ora 1000, în incinta Institutului de Cercetari și Amenajări Silvice (str. Calea Ieșilor, 69), va fi organizată ședința de lucru cu tematica “Arenda fondului forestier în scop de gospodărire cinegetică, particularități și obiective”. Sunt invitați să participe arendașii fondului forestier care dețin contracte de arendă în scopul gospodărire cingetică.
928     
   
20.06.2013
Comunicat de presă
Cu prilejul Zilei Profesionale a Funcţionarului Public, dlui Petru Rotaru, șeful Direcţiei Fond Forestier, Arii Protejate, Pază şi Protecţie, din cadrul Agentiei Moldsilva i-a fost conferit Diploma de gradul I din partea Guvernului Republicii Moldova, pentru activitatea prodigioasa, ireproșabilă și îndelungată în cadrul autorităților administrației publice.
800     
12.06.2013
Ștefan Chitoroagă a fost numit director general al Agenției "Moldsilva"
Astazi, 12 iunie 2013 în cadrul Şedinței Guvernului, Prim ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, l-a numit în funcția de director general al Agenției „Moldsilva” pe Ștefan Chitoroagă.Amintim că, din anul 2009 și pînă în iunie curent, Ștefan Chitoroagă a deţinut funcţia de viceministru la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.
1766     
   
1 2 »»

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 26.04.2017
   Total vizitatori - 642888
 
Acces Rapid