Prima    Contact    Subdiviziuni    Harta    Flux RSS    Widget Informer
imprimare
Prima / Comunicare / Noutăţi / A fost sistat procesul de acordare în arendă a fondului forestier gestionat de Agenția “Moldsilva”

A fost sistat procesul de acordare în arendă a fondului forestier gestionat de Agenția “Moldsilva”

14.08.2012   3388 
 

Agenția Moldsilva a suspendat procesul de dare în arendă a fondului forestier care se află în gestiunea instituției. O decizie în acest sens, a fost luată de Comisia pentru monitorizare, coordonare și îndrumare metodologică a dezvoltării sistemului de control inter/managerial, creat prin ordinul Agenției "Moldsilva", la 9 august 2012. Astfel, este suspendată, pentru o perioadă nedeterminată, organizarea licitațiilor pentru acordarea dreptului de arendă a fondului forestier în scop de recreere sau cinegetic. Această decizie a fost adoptată din câteva cauze, şi anume:

  • Ø informația emisă de Agenția Relații Funciare și Cadastru, potrivit careia, în prezent, loturile de teren din fondul forestier expuse la licitație de Moldsilva nu pot fi înregistrate pînă la efectuarea delimitării întregului trup de pădure;
  • Ø agenția "Moldsilva" a inițiat procesul de operare a unor modificări și completări ale Regulamentului cu privire la arenda fondului forestier. Iar pînă la adoptarea acestora, este considerată inoportună semnarea altor contracte de arenda și asta, în condițiile în care nu sunt elucidate concret drepturile și obligațiile părților contractului de arendă a fondului forestier;
  • Ø înregistrarea tot mai frecventă, în ultima perioadă, a încălcărilor grave a regimului silvic pe sectoare transimse în arendă, inclusiv datoriile considerabile pentru plata arendei.

Vă informam că Agenția "Moldsilva" are încheiate 807 contracte cu o suprafață totală de 11 531 ha de pădure ce constituie 4,1 % din suprafața fondului forestier gestionat de către Agenția "Moldsilva", dintre care, 740 contracte în scop de recreere, pe o suprafață de 2461 ha, și 67 contracte în scop de gospodărire cinegetică, pe o suprafață de 9070 ha.

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2018
   Total vizitatori - 1125080
 
Acces Rapid