Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Noutăţi / Agenția „Moldsilva” va beneficia de aplicații electronice în contextul elaborării Sistemului Informațional Forestier

Agenția „Moldsilva” va beneficia de aplicații electronice în contextul elaborării Sistemului Informațional Forestier

05.10.2012   1812 
 

Agenția Moldsilva beneficiază de un proiect finanțat de Banca Mondială și implimentat de către compania Blom în Republica Moldova. Proiectul Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru îmbunatățirea aplicării legislației forestiere și a guvernării, servicii de consultanță în Republica Moldova derulează în perioada iunie 2012-februarie 2013.

Obiectivele acestui proiect constau în identificarea și utilizarea aplicațiilor TIC pentru îmbunătățirea guvernării în sectorul forestier precum și în stabilirea factorilor care pot consolida utilizarea TIC în acest domeniu. La fel, proiectul va contribui la realizarea experiențelor testate în teren a tehnologiilor, practici care pot fi aplicate la o scară mai largă de către guvern, Banca Mondială și alți parteneri.

Relația dintre TIC și sectorul forestier este una directa și extrem de importantă, deoarece informațiile de orice gen (tehnice, administrative/manageriale sau echipamente de comunicații) sunt cele care asigura productivitatea de care beneficiază societatea dar paralel respectînd și perspectivă conservațională. În Republica Moldova proiectul abordează două componente principale și anume: (1) identificarea cerințelor și oportunităților TIC și (2) dezvoltarea și implementarea a două e-aplicații TIC pentru conversia și migrarea datelor care se vor folosi pentru îmbunătățirea legislației și guvernării în sectorul forestier (FLEG) prin consolidarea sistemului TIC. O etapă din cadrul acestui proiect a fost realizarea unor chestionare pentru o parte dintre angajații Agenției Moldsilva, peste 500 la număr, realizat de echipa Blom, iar rezultatele finale au permis crearea unei imagini clare referitoare la nivelul de folosire și cunoastere a tehnologiei informaționale și de comunicații în procesul de lucru. În cadrul unui seminar desfășurat la Agenția Moldsilva a fost prezentate totalurile acestui sondaj. În urma acestor analize, membrii proiectului au identificat cele mai solicitate domenii în care ar fi necesar de creat aplicații speciale. Conform opiniei angajaților Agenției "Moldsilva", domeniile prioritare ce ar include modernizarea și dezvoltarea soluțiilor software sunt: utilizarea hărților și evaluarea masei lemnoase (APV).

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 21.03.2019
   Total vizitatori - 1287071
 
Acces Rapid