Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Noutăţi / "Ziua Dunări" sărbătorită la Giurgiulești

"Ziua Dunări" sărbătorită la Giurgiulești

01.07.2013   4487 
 

La 30 iunie, în localitatea Giurgiulești, Cahul a fost marcată “Ziua Internațională a Dunării”. La eveniment au participat: populația locală, elevii din instituțiile de învățămînt din r-nul Cahul, reprezentanții autoritățile publice locale ONG-uri, Centrul de Consultanță Ecologică Cahul, prin intermediul caruia la nivel local se implimentează proiectul  „O nouă viață pentru rîul Prut" inițiatorul acestui eveniment, Ministerului Mediului și Agenția “Moldsilva”.

În cuvîntul său de salut, vicedirectorul Agenției “Moldsilva”, Tudor Botnari s-a referit la importanța acestui eveniment pentru comunitatea locală, care beneficiază direct de oportunitățile care le poate oferi zona Prutului Inferior, grație rarei biodiversități ale acestei regiuni, “Agenția Moldsilva are o misiune aparte, deoarece gestionează aproximativ 25 mii de ha de pădure în lunca rîului Prut, prin colaborare cu comunitățile locale, instituțiile de resort vom contribui la crearea unei situații ecologice bune, ca aceasta să devină pe deplin o mîndrie națională”, a specificat Tudor Botnari.

În cadrul evenimentului au fost premiați cîștigătorii concursului de desen “ Dunărea și Prutul Inferior” elevii cîștigători au luat premii bănești, locurile:  III-200 de lei, II-300 de lei, I- 500 de lei, iar la concursul de întrebări „Cunoaștem Dunărea și Prutul?” cel mai activ și ingenios participant a cîștigat un stick de memorie. Concurenții au fost elevii din localitățile: Văleni, Slobozia Mare, Giurgiulești și Vadul lui Isac, r-nul Cahul. Elevii antrenați în aceste concursuri li s-au oferit și alte cadouri: tricouri, chipiuri, materiale informative, premiile au fost oferite din partea organizatorilor - Proiectul “O Noua Viață pentru Rîul Prut”, proiect filantropic susținut și promovat de către  violonista, Patricia Kopatchinskaja, prin intermediul fundației Naturton și Fondul Global pentru Natura Sălbatică (WWF) din Germania. În paralel s-a desfășurat o expoziție a meșterilor populari, a bucatelor din pește din zona de sud la finalul evenimentului a evoluat ansamblul etno-folcloric “Giurgiuleanca”.

Scopul general al proiectului este de a contribui la conservarea resurselor naturale și dezvoltarea durabilă a zonei ale Prutului Inferior iar "Ziua Internațională a Dunării" vine sa susțină implicarea cetăţenilor ţărilor dunărene în multiple activităţi independente sau comune, desfăşurate pe plan local, naţional şi regional. 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact:022 277 288; 069141201.

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 17.09.2021
   Total vizitatori - 2623223
 
Acces Rapid