Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Noutăţi / Experții Băncii Mondiale elaboreaza Nota de Politici Forestiere

Experții Băncii Mondiale elaboreaza Nota de Politici Forestiere

11.02.2014   4858 
 

În perioada 10-14 februarie curent în Republica Moldova se află o misiune a Băncii Mondiale, reprezentanții căreia au avut o întrevedere cu conducerea Agenției „Moldsilva".

Specialistul superior în silvicultură, Banca Mondială, Andrew Mitchell, a prezentat conceptul Notei privind Politica Forestieră și echipa care va lucra în următoarele luni la versiunea finală. Obiectivul Notei este de a cunoaște cum este poziționat  în prezent sectorul forestier privit din exterior pentru a accentua corect domeniile prioritare de dezvoltare și oferirea de îndrumări strategice. Reieșind din strategia parteneriatului de țară, este posibilitate pentru un proiect în domeniu forestier, în viitorul apropiat. Nota de Poltici Forestiere, la fel ca și consultanța strategică, care poate urma, vine să identifice oportunitățile asupra cărora se va putea lucra în viitor, va include nu numai analiza sectorului forestier în parte, dar și cum este afectat mediu în general, ecosistemele. Posibilitățile prin care putem ajuta inclusiv agricultura grație împăduririi terenurilor degradate, rezolvarea problemei ce ține de  pășunatul ilegal, asigurarea cu lemn de foc.

Specialistul principal în domeniul mediului, Banca Mondială, Arcadie Capcelea, a propus ca abordarea problemelor forestiere să fie examinate din perspectiva realțiilor cu alte domenii importante cu sectorul forestier.

În aceeași ordine de idei, Directorul general al Agenției „Moldsilva", Ștefan Chitoroagă,  a susținut că trebuie de demonstrat instituțiilor de resort că prin intermediul acestor reforme, transformări vor avea de căștigat nu numai sectorul forestier dar și economia țării.

În această săptămînă, misiunea Băncii Mondiale are întrevederi cu reprezentanții mai multor instituții de stat și va întreprinde vizite de lucru în teren, la întreprinderile silvice subordonate.

Amintim că, Banca Mondială susține mai multe proiecte din sectorul forestier din țara noastră cum ar fi: „Dezvoltarea sectorului forestier comunal în Moldova", „Conservarea solurilor în Moldova", "Programul de susţinere a comunităţilor pentru managementul durabil şi integrat al pădurilor şi sechestrarea carbonului prin împădurire".

 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact:022 277 288; 069141201

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 20.01.2023
   Total vizitatori - 3471882
 
Acces Rapid