Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Noutăţi / Consultări pe marginea Notei cu privire la politicile forestiere

Consultări pe marginea Notei cu privire la politicile forestiere

22.07.2014   4209 
 

În perioada 21-25 iulie curent în Republica Moldova se află o misiune a Băncii Mondiale, reprezentanții căreia au avut o întrevedere și cu conducerea Agenției „Moldsilva". Din componența delegație fac parte membrii echipei ce au lucrat asupra  Notei cu privire la politicele forestiere în colaborarea cu experții naționali și internaționali inclusiv reprezentanții instituțiilor de stat. Proiectul Notei forestiere va fi supus discuțiilor și dezbaterilor, în cadrul unui seminar organizat cu participarea mai multor instituții, ONG-uri, experți și mediul academic, toate propunerile și modificările se vor regăsi în varianta finala a Notei cu privire la politicele forestiere.

Scopul acestei Note este de a informa Banca Mondială, factorii de decizie politică și sectorul forestier prin studierea acestuia, evidențierea principalelor probleme din domeniul politicilor și identificarea posibilelor acțiuni. Strategia  Băncii Mondiale de parteneriat cu tara pentru Republica Moldova recunoaște că sectorul forestier are ca rol important pentru comtetivitate și in contextul schimbărilor climatice, însă a beneficiat de  puțină atenție. Acoprirea redusă cu păduri este un factor semnificativ, care contribuie la nivelul înalt de eroziune a solului, la alunecările de teren, degradarea resurselor acvatice și intensificarea secetelor. În acest context Strategia Băncii Mondiale  de parteneriat cu țara identifică potențialul pentru amplificarea activităților de împădurire și propune un proiect pentru Gestionarea Durabila a Pădurilor și Terenurilor.

Varianta finalizată a Notei cu privire la politicele forestiere va fi prezentată în toamna acestui an și va servi ca suport informational și de documentare pentru dezvoltarea proiectelor Băncii Mondiale în domeniul forestier.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 27 78 88, 069141201.

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 20.01.2023
   Total vizitatori - 3471973
 
Acces Rapid