Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Noutăţi / A fost prezentat proiectul aplicației trasabilității lemnului

A fost prezentat proiectul aplicației trasabilității lemnului

11.02.2015   9583 
 

La Agenția "Moldsilva" s-a desfășurat o ședință de lucru în cadrul Proiectului EAST ENPI FLEG II. Întrunirea a avut ca scop prezentarea draft-ului aplicației informatice privind trasabilitatea lemnului și punerea în valoare. Responsabil de implimentarea acestei activități este WWF PCD (Fondul Global pentru Natura Sălbatică, Programul Carpatin Dunărean (România), care a selectat Ocolului Silvic Vatici, (ÎS Orhei) pentru testarea sistemului pilot și instruirea colaboratorilor silvici. După prezentarea primului draft al aplicației, specialiștii au propus unele recomandări și precizări pentru îmbunătățirea acestui swoft, iar varianta finală va prezentată la sfîrșitul lunii martie. În perspectivă acest sistem va fi introdus în tot sectorul forestier național ce va avea ca scop reducerea tăierilor ilegale de lemn și combaterea evaziunii fiscale în domeniu. Astfel că sistemul informatic va permite monitorizarea trasabilității lemnului de la punerea în valoare, pînă la consumatorul final.

În cadrul aceluiași proiect a fost semnat și un acord de colaborarea dintre  WWF PCD  și Colegiul de Ecologie din Chișinău. Această cooperare va contribui la realizarea și publicarea materialelor educaționale pentru profesori şi elevi, nivel preuniversitar, privind guvernarea și aplicarea legislației forestiere, educare și informare copiilor a aceea ce însemnă pădure prin intermediul activității "Cunoaște Pădurea".

Amintim că Programul de Guvernare și aplicare a Legislației Forestiere, faza II (FLEG II) se desfășoară pe o perioadă de patru ani, (2012-2016) și este susținut de către Uniunea Europeană.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact:022 277 288

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 20.01.2023
   Total vizitatori - 3471867
 
Acces Rapid