Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Dezvoltarea turismului forestier în Republica Moldova

Dezvoltarea turismului forestier în Republica Moldova

06.01.2017   1153 
 

În anul curent Agenția „Moldsilva" își propune  să elaboreze un plan de acțiuni  pentru următorii 5 ani, privind dezvoltarea turismului forestier din Republica Moldova, în colaborare cu instituțiile de resort din țară, dar și cu implicarea organizațiilor și proiectelor internaționale. Inițiativa vine după o analiză  amplă privind potențialul sectorului forestier și posibilitatea de a se încadra activ în programele de dezvoltare a turismului şi a altor activităţi recreative pentru a atrage vizitatorii  atît din ţară, cît şi din străinătate. Sectorul forestier naţional dispune de un număr impunător de obiective silvo- ecologice de o importanţă majoră. Printre acestea se enumeră: rezervaţiile naturale "Codrii", "Plaiul Fagului", Pădurea Domnească, "Prutul de Jos", rezervaţiile peisagistice "Pădurea Hîrbovăţ", "Pădurea Hînceşti", diferite obiective vânătoreşti.

În context, menționăm că în anul 2016 reprezentanţii U.S. Forest Services (Serviciul Forestier al Statelor Unite ale Americii), au avut mai multe întrevederi cu mai multe instituții de profil din țară, inclusiv Agenția „Moldsilva", iar scopul a fost: schimbul de informații ce ţine de promovarea potenţialului eco-turistic al Republicii Moldova; includerea în circuitul turistic al rezervaţiilor Republicii Moldova, pentru diversificarea şi  dezvoltarea produselor turistice noi; elaborarea  unui model de proiect  pilot ce ţine de  dezvoltarea eco-turismului în rezervaţia "Plaiul Fagului". Acest proiect pilot are drept scop dezvoltarea şi promovarea clusterelor regionale cu accentuarea eco-turismului și încurajarea dezvoltării de proiecte similare și în alte locații de pe teritoriul ţării.

În aceiași ordine de idei, mai informăm că pe parcursul anului 2016 cele 4 rezervații naturale („Codrii", „Plaiul Fagului", „Pădurea Domnească", „Prutul de Jos"), subordonate Agenției „Moldsilva" au fost vizitate de către 10 mii de turiști locali și internaționali.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 288.

 

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 07.12.2018
   Total vizitatori - 1173072
 
Acces Rapid