Prima    Contact    Subdiviziuni    Harta    Flux RSS    Widget Informer
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Repopularea fondului forestier cu cerbi nobili

Repopularea fondului forestier cu cerbi nobili

22.02.2017   801 
 

În perioada februarie-martie, Agenția „Moldsilva" desfășoară procedura de strămutare, aclimatizare și populare a întreprinderilor silvice subordante și rezervațiilor, cu cerbi nobili și cerbi cu pete. Astfel, din Centrele specializate pentru reproducerea şi dezvoltare a cerbilor din cadrul Întreprinderilor silvice Teleneşti și Strășeni vor fi eliberate în natură un efectiv de 32 de cerbi nobili, iar de la Rezervația Naturală "Codrii" vor fi transportați 100 de de cerbi cu pete către întreprinderile silvice Silva-Sud Cahul și Manta-V.

Scopul repopulări este restabilirea şi conservarea diversităţii specifice, structurii şi densităţii optime a numărului de specii de vânat şi asigurarea cotei maxime de recoltare prin folosirea raţională a resurselor naturale, delimitării distincte a fondurilor de vânătoare în corespundere cu condiţiile naturale. La fel se pune accent pe optimizarea stării de lucruri și implementării metodelor fundamentate ştiinţific privind valorificarea resurselor regnului animal, extinderii şi aprofundării cercetărilor în domeniu, studierii rolului speciilor de vînat în ecosistemele naturale şi antropizate. Concomitent, entitățile silvice subordonate incluse în acest program vor asigura construcţia sau reparaţia volierilor de întreţinere provizorie pentru adaptarea şi acomodare a cervidelor (cerbilor), asigurînd după posibilitate cu apă şi hrană din surse naturale după caz, pe tot parcursul ciclului de dezvoltare. Respectarea măsurilor biotehnice prin amenajarea sectoarelor populării cervidelor cu hrănitori, adăpători, scăldători, sărării, ogoare de hrană.

Pentru monitorizarea acestui proces, sunt implicați reprezentanţii Institutului de Zoologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Inspectoratului Ecologic de Stat, subdiviziunilor teritoriale ale Agenţiei Naţionale de Siguranţă a Alimentelor.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260.

 

 

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 25.05.2018
   Total vizitatori - 1004334
 
Acces Rapid