Prima    Contact    Subdiviziuni    Harta    Flux RSS    Widget Informer
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Instruri privind combaterea pestei porcine la mistreți

Instruri privind combaterea pestei porcine la mistreți

23.03.2017   764 
 

La Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice s-a desfășurat un semniar de instruire cu tematica: „Măsuri de supraveghere și asigurare a stării de sănătate a faunei de interes cinegetic". La acest seminar au participat inginerii pază şi protecţie, cinegeticienii din întreprinderile silvice subordonate.

Acest seminar a fost organizat în contextul  depistării unui focar de pestă porcină africană, care a fost confirmat în satul Rublenița, raionul Soroca, precum şi a Programului Naţional de Combatere şi profilaxie a rabiei.

În vederea ameliorării situaţiei epizootice, creării condiţiilor optime pentru reproducerea speciilor cinegetice de valoare înaltă, Maxim Sîrbu şeful secției Supraveghere sănătății și bunăstării animalelor din cadrul ANSA, a informat specialiștii silvici despre: măsurile de prevenire, combatere şi riscurile pestei porcine africane la mistreţi, în paralel fiind abordat și subiectul privind vaccinarea antirabică a vulpilor, în anul curent.

Director general adjunct, Mihai Pașcovschi a menționat că, Agenția „Moldsilva", mizează şi în viitor pe colaborarea cu specialiștii ANSA, în evitarea cazurilor şi pericolului de răspîndire în masă a pestei porcine africane, înclusiv în fondul forestier şi cinegetic de stat, iar această instruire vine să anticipeze aceste riscuri.

Menţionăm că Agenția „Moldsilva" în cooperare cu specialiștii ANSA, va organiza un seminar local de informare în cadrul Întreprinderii Silvice Soroca, zona în care a fost depistat cazul de pestă porcină, dar și o întrunire de lucru cu arendașii terenurilor forestiere în scop de gospodărire cinegetică.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 288.

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 25.05.2018
   Total vizitatori - 1004358
 
Acces Rapid