Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Repopularea rezervației “Pădurea Domnească” cu cerb nobil

Repopularea rezervației “Pădurea Domnească” cu cerb nobil

18.05.2017   1085 
 

După o perioadă de 2 luni de aclimatizare și adaptare într-un volier al Rezervației Naturale "Pădurea Domnească", 20 de cerbi nobili au fost puși în libertate - 17 femele și 3 masculi. Aceștia au fost aduși de la Întreprinderea Silvică Telenești în scopul repopulări și restabilirii cu cerbi nobili a teritoriului rezervației.

Directorul general al Agenției "Moldsilva" Ion Cebanu, s-a referit la importanța conceptului de dezvoltare a gospodăriei cinegetice durabile în fondurile de vânătoare gestionate și anume Programul "Cerb", care va avea o perioadă de implementare de 2 ani  și este avizat de Ministerul Mediului și Academia de Științe a Republicii Moldova.

Totodată, se pune accent pe optimizarea stării de lucruri și aplicarea metodelor fundamentate ştiinţific privind valorificarea resurselor regnului animal, extinderii şi aprofundării cercetărilor în domeniu, studierii rolului speciilor de vânat în ecosistemele naturale şi antropizate. Concomitent, entitățile silvice subordonate incluse în acest program vor asigura construcţia sau reparaţia volierilor de întreţinere provizorie pentru adaptarea şi acomodare a cervidelor (cerbilor), asigurînd după posibilitate cu apă şi hrană din surse naturale după caz, pe tot parcursul ciclului de dezvoltare. Respectarea măsurilor biotehnice prin amenajarea sectoarelor populării cervidelor cu hrănitori, adăpători, scăldători, sărării, ogoare de hrană.

Astfel mai este planificat repopularea cu cerb nobil a Parcului Național "Orhei" - 10 exemplare și pădurile întreprinderii silvo-cinegetice Strășeni - 10 exemplare, iar din rezervațiile "Codrii" și "Plaiul Fagului" vor fi transmise spre popularea 100 de exemplare de cerb cu pete în pădurile din sudul țării - întreprinderile silvice Răzeni, Cimișlia, Silva-Sud Cahul și Manta-V.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260.

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 18.10.2019
   Total vizitatori - 1514211
 
Acces Rapid