Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Prevenirea incendiilor în fondul forestier

Prevenirea incendiilor în fondul forestier

26.06.2017   897 
 

Serviciului Hidrometeorologic de Stat atenționează că în perioada 25 iunie -1 iulie curent, pe o mare parte a teritoriului Republicii Moldova temperatura maximă a aerului va indica valori de peste 33 de grade Celsius. Totodată este pericol excepțional de incendiu de  clasa V, cu caracter natural și amenințare de incendiu a fîșiilor forestiere, dar și a culturilor agricole, care se poate extinde pe o mare parte a teritoriului țării. Odată cu încălzirea vremii în fondul forestier există riscul izbucnirii, dar și răspîndirii incendiilor. În acest context, Agenția "Moldsilva" a dispus entităților silvice subordonate să intensifice paza sectoarelor de pădure gestionate, conform Regulamentului securității antiincendiare, aprobat prin Hotarîre de Guvern (nr.740 din 17.06.2003). Cea mai mare parte a incendiilor înregistrate în fondul forestier pe teritoriul Republicii Moldova sunt provocate intenționat, sau din neglijența și neatenția oamenilor, nerespectînd normele antiincendiare în special în perioadele secetoase, concomitent cu creșterea temperaturii sporește și suprafața pădurilor afectate de incendii.

Agenția „Moldsilva„ atenționează populația să nu aprindă miriștea și pătura erbacee uscată din preajma pădurilor și a culturilor silvice plantate pe terenurile degradate.Totodată, mai informăm, persoanele care în perioada caniculară desfășoară activități de recreere în fondul forestier, să opteze pentru locurile special amenajate, inclusiv din punct de vedere al siguranței antiincendiare.

În conformitate cu art. 84 al Codului Silvic sunt considerate contravenţii silvice, nimicirea şi vătămarea pădurilor ca  rezultat  al  incendierii sau folosirii neglijente a focului, încălcarea  regulilor  de  apărare  împotriva  incendiilor  şi regulilor sanitare în pădure. Persoanele fizice şi juridice, care se fac vinovate de aceste încălcări sînt trase la răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260.

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 08.10.2019
   Total vizitatori - 1507623
 
Acces Rapid