Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Seminar de instruire privind deschiderea vînătorii la mistreți

Seminar de instruire privind deschiderea vînătorii la mistreți

28.09.2017   1142 
 

Agenția „Moldsilva" a organizat o ședință tehnică cu tema „Deschiderea sezonului de vînătoare 2017-2018", cu participarea inginerilor silvici șefi, ingineri pază și protecție/persoane responsabile de activitatea cinegetică din întreprindere, dar și arendașii. Seminarul de informare a fost susținut de către reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Ecologic de Stat. Discuțiile s-au axat pe modificările introduse în Regulamentul privind autorizarea, organizarea și practicarea în fondul forestier administrat de Agenția "Moldsilva" a vînătorii la mistreți(Legea nr.215 din 04 noiembrie 2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova).

Astfel, cele mai importante modificări includ  interzicerea vînătorii de-a lungul frontierei de stat, pe o adâncime de 1000 metri de la linia frontierei de stat către interior. Vînătoarea în zona de frontieră pînă la limita 1000 metri de la linia frontierei de stat către interior, se admite numai în perioada luminoasă a zilei, în baza unui aviz eliberat, pentru toate persoanele participante la vînătoare de către Sectorul Poliţiei de Frontieră, inclusiv pentru persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră, sau în localităţile ale căror hotare se află în zona de frontieră. Termenul de examinare a solicitării de aviz este de pînă la 5 zile. Ca urmare au fost excluse fondurile de vînătoare, care se regăsesc în acest regim, conform modificărilor legislative menţionate anterior.

Prezent la şedinţă, directorul adjunct al Agenției „Moldsilva",  Nicolae Munteanu, a reiterat celor prezenți şi implicați în procesul de vînătoare să respecte în totalitate legea pentru a nu fi admise încalcari și iregularități. Concomitent, în scopul asigurării transparenţei şi contracarării operative a  acestor fenomene negative să existe o comunicare şi cooperare eficientă dintre instituțiile implicate în procesul de vînătoare.

Amintim că vînătoarea la mistreți va avea loc în perioada 14 octombrie  - 31 decembrie 2017. Vînătoarea va fi organizată în zilele de sîmbătă, duminică şi în zilele de sărbători, în fondurile cinegetice gestionate de către Agenţia „Moldsilva", iar pe tot parcursul săptămînii va fi permis în fondurile de vînătoare arendate în scop de gospodărire cinegetică. Ordin_cu_privire_la_deschiderea_vinatorii_la_mistreti_in_anul_2017.PDF

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260.

 

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.02.2019
   Total vizitatori - 1242732
 
Acces Rapid