Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / 70 de ani de la fondarea Întreprinderii Silvice Iargara

70 de ani de la fondarea Întreprinderii Silvice Iargara

13.11.2017   1633 
 

Întreprinderea Silvica Iargara a împlinit 70 de ani de la fondare. Cu acest prilej conducerea întreprinderii a organizat un șir de activități care au marcat acest jubileu. Astfel, în memoria pădurarilor care au activat în cadrul acestei întreprinderi silvice în perioada 1950-1980 și în colaborare cu administrația publică locală a fost inaugurat un parc în localitatea Iargara, iar în satul Tigheci pe teritoriul casei de cultura a fost creat un scuar cu plantarea a 70 de arbori și arbuști, în aria protejată a Ocolului Silvic Băiuș a fost amenajată zona adiacentă, unde se află stejarul secular din anul 1917.

Ceremonia festivă a cuprins prezentarea unui film documentar al Întreprinderii Silvice Iargara, prezentarea unui program artistic al elevilor care sunt membri ai ocolului silvic școlăresc din localitate.

La eveniment au fost invitați veteranii din ramura silvică care au activat în această instituție și care au pus bazele sectorului forestier în zona de sud a țării, directori de întreprinderi silvice, parteneri de dezvoltare.

Prezent la sărbătoare, Directorul Agenției „Moldsilva", Ion Haralampov, a menționat că activitatea în zona de sud a țării în sectorul forestier este o muncă deloc ușoară pentru silvicultorii acestei întreprinderi, din start factorii climaterici sunt foarte duri, dar în pofida acestui fapt, această entitate silvică a fost prezentă în toate proiectele naționale și internaționale, implementînd și respectînd corect sarcinile puse prinn acțiunii de plantare în fond forestier, extindere a suprafețelor cu vegetație forestieră, reabilitare a fîșiilor de protecție, amenajare a pădurilor, modernizarea pepinierei.

 Amintim că, Întreprinderea Silvică Iargara a fost fondată în anul 1947 și este situată în partea de Sud - Vest a Republicii Moldova pe teritoriul raioanelor administrative: Leova, Cantemir și Basarabeasca, pe o întindere de la Nord la Sud 72 km, iar de la Vest la Est 63 km. Întreprinderea gestionează o suprafață de 12 mii de ha și este formată din 3 ocoale silvice: ocolul silvic Leova,  ocolul silvic Băiuș, ocolul silvic Basarabeasca. Activitatea  întreprinderii este axata pe 3 direcții principale de activitate: silvicultura, pepinierit și gospodărire auxiliară, prelucrarea lemnului.

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260  

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2019
   Total vizitatori - 1509970
 
Acces Rapid