Prima    Contact    Subdiviziuni    Harta    Flux RSS    Widget Informer
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / A fost lansat Ghidul tehnic privind cele mai bune practici agroforestiere

A fost lansat Ghidul tehnic privind cele mai bune practici agroforestiere

21.11.2017   690 
 

Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS) a găzduit al doilea atelier de lucru (din cele trei evenimente regionale planificate) dedicate practicilor agroforestiere în cadrul gestionării durabile a terenurilor din Republica Moldova. La eveniment au participat primăriile raioanelor (Anenii Noi, Călărași, Criuleni, Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Strășeni, Ungheni), consiliile raionale și întreprinderile silvice din zona de centru. Prezentările seminarului au inclus abordarea problemelor ce țin de degradarea terenurilor și măsurilor pentru ameliorarea stării lor, printre care și practicele agroforestiere.

Totodată, în cadrul seminarului a fost lansat și transmis participanților "Ghidul tehnic privind cele mai bune practici agroforestiere în cadrul gestionării durabile a terenurilor", elaborat în cadrul proiectului "Agricultura Competitivă în Moldova", fiind prezentată și experiența obținută de către primăriile: Mereni, raionul Anenii Noi și Hîrtop, raionul Cimișlia.

Doleanța reprezentanților autorităților publice locale a fost de a restabili sau crea cît mai multe păduri și fîșii forestiere de protecție. Iar silvicultorii au manifestat interesul și disponibilitatea de a continua cooperarea cu autoritățile locale în privința oferirii serviciilor legate de împădurirea terenurilor degradate, crearea perdelelor forestiere și aplicarea regimului silvic pentru vegetația forestieră deținută.         

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260.

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2018
   Total vizitatori - 1125814
 
Acces Rapid