Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Un nou Memorandum de colaborare dintre Agenția "Moldsilva" și Romsilva

Un nou Memorandum de colaborare dintre Agenția "Moldsilva" și Romsilva

07.03.2018   1092 
 

La București a fost semnat un Memorandum de Înțelegere, dintre conducerea Agenției "Moldsilva", Ion Haralampov și a Regiei Naționale a Pădurilor "Romsilva",  Dragoș Ciprian Pahonțu. Acest document stabilește cadrul cooperării dintre silvicultorii celor două țări. Scopul acestui document este dezvoltarea și consolidarea cooperării dintre cele două instituții în domeniu silviculturii pe baza de egalitate, beneficiu reciproc, în conformitate cu legislaţia națională din fiecare stat și cu angajamentele internaționale semnate de fiecare dintre părți. Memorandumul include colaborarea pe marginea următoarelor domenii: promovarea politicilor comune în domeniul silviculturii; creşterea rolului pădurilor în atenuarea schimbărilor climatice; conservarea biodiversităţii; promovarea unei economii cu emisii reduse de carbon; căile şi mijloacele de combatere a tăierilor ilegale de păduri; promovarea şi dezvoltare proiectelor de cercetare forestieră; evaluarea  comercială a bunurilor şi serviciilor furnizate de către pădure; resursele genetice forestiere.

Directorul Agenției "Moldsilva", Ion Haralampov, a menționat că acest memorandum confirmă importanța menținerii și dezvoltării colaborării dintre cele două instituții de profil și a specialiștilor-silvicultori, iar planul de activități ce se regăsește în document va fi realizat la cel mai înalt nivel.

Menționăm că planul de măsuri pentru anul 2018 include: plantarea „Pădurii Centenarului"; Congresul silvicultorilor din România şi Republica Moldova "Evoluția silviculturii moderne, probleme curente şi premise pentru viitor"; organizarea expoziţiei trofeelor  vânătoreşti; manifestări dedicate sărbătorii profesionale "Ziua lucrătorului din ramura silvică" , România și Republica Moldova; organizarea concursul profesional „Cel mai bun pădurar", schimb de delegații. 

 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260.

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 16.05.2019
   Total vizitatori - 1352939
 
Acces Rapid