Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Trei entități silvice găzduiesc conferința II de amenajare a pădurilor

Trei entități silvice găzduiesc conferința II de amenajare a pădurilor

24.05.2018   904 
 

În săptămîna curentă în cadrul Rezervației Naturale "Pădurea Domnească", întreprinderilor silvice Orhei și Telenești, sunt organizate conferințele II de amenajare a pădurilor fondului forestier. Astfel, specialiștii Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice prezintă rezultatele analizei privind implementarea amenajamentele silvice precedente, precum și proiectele curente.

La conferință participă reprezentanții autorităților publice locale și cele de resort, care au atribuții în contextul evidenței și managementului resurselor forestiere: serviciile relații funciare și cadastru; inspecțiile ecologice; direcțiile/secțiile agricultură și alimentație.

De menționat că în baza materialelor expuse și discutate vor fi luate decizii corespunzătoare privind nivelul de gospodărire a fondului forestier aflat în gestiunea fiecărei întreprinderi silvice vizate.

Subiectele abordate includ: evoluția caracteristicilor cantitativi și structurali a stării de sănătate a pădurilor, cuprins în studiul respective; acțiunile întreprinse în acest sens și prognoze pentru următoarea perioadă de revizuire amenajistică; baza seminceră și cultivarea materialului forestier de reproducere; fauna și gospodăria cinegetică din cadrul fondului forestier gestionat.

În Republica Moldova amenajamentul silvic se efectuează periodic, tradițional o dată la zece ani și este un studiu care stabilște principiile de gestionare a fondului forestier (activități de organizare a exploatărilor forestiere, cuprinzând refacerea, ameliorarea, extinderea fondului forestier, protecția, stabilirea suprafețelor și hotarelor).

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277-260

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2019
   Total vizitatori - 1510539
 
Acces Rapid