Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Agenția "Moldsilva" a participat la Ziua Silvicultorului - România

Agenția "Moldsilva" a participat la Ziua Silvicultorului - România

12.06.2018   517 
 

O delegație din partea Agenției "Moldsilva" a participat la cea de-a 28-a ediție a Zilei Silvicultorului marcată în România. Eveniment organizat, de către Regia Națională a Padurilor - Romsilva, care tradițional în fiecare an, în cea de-a doua săptămână a lunii iunie sărbătoresc ziua profesională. Festivitatea a fost organizată la Calimanesti, Direcția Silvică Vîlcea și a inclus ședința de lucru comună, privind stadiul realizării indicatorilor de perofrmanță pentru prima jumătate de an - 2018, probleme prioritare actuale; ședința festivă.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva cu acest prilej a desfășurat la sediile celor 41 de direcții silvice și a ocoalelor silvice din subordine "Ziua Porților Deschise", un eveniment prin care toți cei interesați de silvicultură au aflat ce presupune meseria de silvicultor, complexitatea activităților derulate de către specialiști, precum și modul în care se gestionează durabil pădurea.

În context amintim că în luna martie, curent la București a fost semnat un Memorandum de Înțelegere, dintre Agenția "Moldsilva", și Regia Națională a Pădurilor "Romsilva". Documentul stabilește cadrul cooperării dintre silvicultorii celor două țări cu scopul de a contribui la dezvoltarea și consolidarea cooperării dintre cele două instituții în domeniu silviculturii pe baza de egalitate, beneficiu reciproc. Memorandumul include colaborarea pe marginea următoarelor domenii: promovarea politicilor comune în domeniul silviculturii; creşterea rolului pădurilor în atenuarea schimbărilor climatice; conservarea biodiversităţii; promovarea unei economii cu emisii reduse de carbon; căile şi mijloacele de combatere a tăierilor ilegale de păduri; promovarea şi dezvoltare proiectelor de cercetare forestieră; schimb de experiență profesională.

 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260.

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 16.05.2019
   Total vizitatori - 1355756
 
Acces Rapid