Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Mesajul Directorului Agenției “Moldsilva”, cu prilejul “Zilei lucrătorului din silvicultură”

Mesajul Directorului Agenției “Moldsilva”, cu prilejul “Zilei lucrătorului din silvicultură”

14.09.2018   1378 
 

Stimați colegi - silvicultori, cu ani în urmă, în semn de considerație și recunoștință pentru importanța acestui domeniu și profesii, deloc ușoare, a fost instituită această zi, Ziua lucrătorului din silvicultură .

Colaboratorilor ramurii silvice care s-au dedicat cu trup și suflet, respectînd  misiunea pe care o are instituția noastră de a ocroti, proteja și contribui la dezvoltarea sectorului forestier național, le mulțumim profund.

Ani la rînd depunem efort pentru a îndeplini sarcina noastră primordială de a extinde suprafețele cu vegetație forestieră, de a identifica surse alternative de venit, de a exploata sustenabil resursele forestiere lemnoase și nelemnoase, astfel încît pădurea să corespundă tuturor funcțiilor ecologice, sociale și economice.

Recunoaștem că în exercitarea acestor obligațiuni specifice profesiei de silvicultor este nevoie de dorință, efort fizic și investiție sufletească, ceea ce dumneavoastră oferiți zilnic, pentru a avea rezultate frumoase care se fac remarcate în timp.

În acest context, suntem chemaţi să realizăm împreună obiectivele trasate la nivel național și internațional în domeniul forestier, acțiuni ce necesită implicare directă în dezvoltarea durabilă a întregii societăţi şi în asigurarea echilibrului factorilor de mediu, inclusiv în colaborare cu partenerii noștri naționali și internaționali care demonstrează solidaritate și susținere.

În acest context, am toată siguranța că, activitățile strategice în domeniul silviculturii devin acțiuni de interes comun, garanția dreptului fiecărui om la un mediu sănătos şi echilibrat ecologic.

Vă doresc mult curaj, verticalitate și inspirație în realizarea lucrurilor bune și frumoase și să ţinem cont de faptul că, inclusiv de silvicultori depinde calitatea vieţii generaţiilor viitoare.

 

Cu gratitudine,

Ion HARALAMPOV, Director al Agenției "Moldsilva"

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 23.01.2020
   Total vizitatori - 1647603
 
Acces Rapid