Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Schimb de zimbri

Schimb de zimbri

12.02.2019   289 
 

Zimbrul (Bison bonasus) este o specie simbol şi esenţială pentru ecosistemele din Republica Belarus şi din Republica Moldova. Creşterea numărului zimbrilor e importantă nu doar pentru supravieţuirea speciei, ci şi pentru conservarea biodiversităţii.

Începînd cu anul 2006, în Republica Moldova, zimbrul  este întreţinut în captivitate în cadrul zimbrăriei din Rezervaţia Naturală „Pădurea Domnească" ÎS şi pînă în prezent a trecut toate etapele necesare pentru aclimatizarea sa ca specie.

 

            Reieşind din importanţa deosebită pe plan regional,  pentru conservarea ex-situ a populaţiei de zimbru, a fost iniţiată procedura  de schimb a doi zimbri masculi din zimbrăria Rezervaţiei Naturale „Pădurea Domnească" cu două femele de zimbru din Rezervaţia Naturală "Nalibokskii" Republica Belarus.

În acest context, în perioada 4-8 februarie 2019, cu o vizită de lucru la Ministerul Pădurilor din Republica Belarus, s-au aflat, reprezentanţii Agenţiei "Moldsilva".

            În cadrul întrunirilor cu partenerii beloruşi s-a discutat despre aspectele genetice ale populaţiilor de zimbri, probleme de management şi conservare.

            Concomitent a fost semnat şi protocolul de schimb a zimbrilor, în care părţile semnatare au convenit că femelele de zimbru oferite de partea belorusă vor fi din populaţia de zimbri întreţinută în condiţii de libertate din cadrul Rezervaţiei "Nalibokskii".

            Totodată, reprezentanţii Agenţiei "Moldsilva", au efectuat o vizită de familiarizare cu condiţiile de management a faunei sălbatice din cadrul Rezervaţiei "Nalibokskii", la fel au făcut cunoştinţă cu experienţa personalului silvic în domeniul pregătirii şi perfecţionării cadrelor din cadrul Centrului Republican pentru Studii Avansate a Managerilor și Specialiștilor în Silvicultură, activităţii Centrului Republican de Selecţie a Seminţelor Forestiere, Întreprinderii Republicane de Cinegetică "Belgosohota", precum şi în domeniul  organizării securităţii antiincendiare în cadrul Gospodăriei Silvice Volojinsk.


Date de contact:

Serviciul relații publice și informare

Contact: 067555200 

 

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2019
   Total vizitatori - 1509969
 
Acces Rapid