Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Directorul Agenției "Moldsilva" Ion Haralampov a participat la a doua sesiune de prezentare a oportunităților privind cariera în cadrul Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva.

Directorul Agenției "Moldsilva" Ion Haralampov a participat la a doua sesiune de prezentare a oportunităților privind cariera în cadrul Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva.

24.05.2019   407 
 

Aproape o sută cincizeci de studenți ai Facultății de Silvicultură a Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava și cadre universitare au participat miercuri, 22 mai, în aula Facultății de Silvicultură din Suceava, la a doua sesiune de prezentare a oportunităților privind cariera în cadrul Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva.

La evenimentul de miercuri de la Suceava au participat ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, secretarul de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, Daniel Constantin Coroamă, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, directorul Agenției "Moldsilva" din Republica Moldova, Ion Haralampov, și inginer șef- silvic Nicolae Munteanu, directorul Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, precum și numeroși specialiști din cadrul Ministerul Apelor și Pădurilor și Romsilva.

Proiectul "Romsilva, un angajament pentru generațiile viitoare!" a fost inițiat de conducerea Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva și se derulează în parteneriat cu universitățile care pregătesc specialiști în silvicultură sau în alte domenii de interes, precum economie sau științe juridice, tinerii absolvenți putând opta pentru un viitor profesional în cadrul Romsilva.

Oportunitățile unei cariere în cadrul Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva au fost prezentate studenților pe larg de către directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva și Facultatea de Silvicultură a Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava derulează numeroase proiecte împreună, iar studenții acestei instituții etalon a învățământului superior din domeniul silviculturii efectuează stagii practice în cadrul unităților teritoriale ale Romsilva.

De asemenea, absolvenți ai Facultății de Silvicultură din Suceava participă la programul de stagiatură inițiat de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva în urmă cu șase ani și dezvoltat în fiecare an, de la 60 de locuri disponibile în anul 2013, la 100 de locuri în anul 2018.

Romsilva are peste 16.000 de specialiști cu experiență, permanent instruiți.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, instituție de interes național, administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 80% deține certificarea la nivel internațional, încă un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate, pe bază de contract, precum și 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață cumulată de peste 850.000 de hectare.


24.05.2019

Date de contact:

Serviciul relații publice și informare

Contact: 067555200

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 24.01.2020
   Total vizitatori - 1648294
 
Acces Rapid