Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Ședința de lucru cu tema: ” Crearea perdelelor forestiere de protecție a malului pentru 6 rîuri”

Ședința de lucru cu tema: ” Crearea perdelelor forestiere de protecție a malului pentru 6 rîuri”

16.09.2019   1677 
 

La 13 septembrie în cadrul Agenței ”Moldsilva” a avut loc o ședință de lucru cu întreprinderile din subordinea Agenției, care urmează să efectueze plantări în sectoarele aflate în Fondul Forestier de Stat din fășiile riverane de protecție ale râurilor Ciuhur (r.Edineț și r.Rîșcani), Căinari (r.Soroca, r.Florești și r. Sîngerei), Ciulucul de Mijloc (r. Sîngerei și r.Telenești), Botna (r.Ialoveni și r.Căușeni), Nîrnova (r.Nisporeni și r. Hîncești), Cahul (UTAG și r.Cahul). La ședință au participat:Valeriu Caisîn - directorul Agenției ”Moldsilva”, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Agenției ”Apele Moldovei” și echipei de implementare a proiectului, Pleșca Valentin - Manager de Proiect la ”Unitatea de Implementare a Proiectelor în domeniul mediului ” IP, Ursache Andrei- Consultant superior la Proiectul ”Consolidarea cadrului  instituțional în sectorul alimentarii  cu apă și sanitație  din Moldova”, directorii și inginerii-șefi ai întreprinderilor silvice Edineț, Soroca, Glodeni, Telenești, Nisporeni, Comrat și Tighina.

 Aceste lucrări sunt realizate în cadrul Proiectului “Consolidarea cadrului instituțional în sectorul de alimentare cu apă și sanitație în  Republica  Moldova”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Cooperare și Dezvoltare și Agenția Austriacă de Dezvoltare. Întreprinderile din subordinea Agenției ”Moldsilva” vor fi contractate direct pentru realizarea plantărilor forestiere, Agenția fiind unica entitate în Republica Moldova abilitată cu executarea acestui gen de lucrări. Întreg procesul va fi monitorizat de către Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS).

Discuțiile s-au axat pe cerințele caietelor de sarcini și au avut drept scop clarificarea tuturor chestiunilor și detaliilor care pot apărea pe parcursul pregătii și prezentării ofertelor și în procesul de realizare a sarcinilor. Se planifică de a finaliza și preda lucrările de plantare până la 31 august 2020, după care Agenția ”Apele Moldovei” va continua să monitorizeze terenurile împreună cu autoritățile locale.

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 17.04.2024
   Total vizitatori - 4409508
 
Acces Rapid