Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Întrevedere cu experții Băncii Mondiale

Întrevedere cu experții Băncii Mondiale

03.10.2019   375 
 

 


3 octombrie Chișinău – Directorul Agenției ”Moldsilva” dl Valeriu Caisîn și reprezentanți ai Autorității Administrative Centrale de profil, au avut o întrevedere oficială cu o echipă de experți ai Băncii Mondiale, miercuri, 2 octombrie, la oficiul din Chișinău al acestei organizații internaționale.

Discuțiile dintre cele două părți s-au axat pe activitățile prioritare de domeniu, ce sunt în derulare sau urmează, în perioada imediat următoare, în Republica Moldova, în special Programul EU4 Environment, componenta 4 „Servicii de ecosistem și mijloacele de trai”.

În cadrul întrevederii,  s-a reușit o trecere în revistă a rezultatelor obținute în urma implementării proiectelor comune, iar Valeriu Caisîn a menționat parteneriatul strategic realizat cu acest for internațional, dar și beneficiile exclusive pentru Republica Moldova și cetațenii ei. În acest context, este deosebit de actual și important proiectul ”Agricultura competitivă în Moldova” (PACM), ceea ce oferă soluții reale în tendința de a moderniza acest sector important pentru economia națională.

Totodată, au fost purtate ample discuții pe marginea proiectului de reforma insituțională a sectorului forestier, în baza conceptului Notei privind Politica Forestieră, elaborată de Banca Mondială, acțiune ce corespunde cu eforturile Guvernului de la Chișinău în procesul de reformă al Agenției ”Moldsilva”. În cadrul unui dialog eficient s-a reușit și identificarea priorităților sectorului forestier în raport cu activitățile desfășurate de Banca Mondială în cadrul Proiectului regional „Uniunea Europeană pentru Mediu” (EU4Environment).

Aspectele și soluțiile abordate în cadrul acestei intrevederi sunt parte a unor programe și proiecte comune dezvoltate cu Banca Mondială, parteneriat strategic ce durează de mai mulți ani.

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 03.06.2020
   Total vizitatori - 1911664
 
Acces Rapid