Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Conferință internațională a sindicatelor din silvicultură

Conferință internațională a sindicatelor din silvicultură

08.10.2019   985 
 

 

8 octombrie Chișinău - În perioada 4-5 octombrie 2019, în orașul Batumi, Georgia, s-a desfășurat conferința subregională „Crearea rețelei de tineret pentru lucrătorii din silvicultură”, organizată de Sindicatele Independente de Constructori și Păduri din Georgia, cu sprijinul Building and Wood  Workers ' International (BWI) și al Uniunii Forestiere Suedeze (SBTF). La lucrările acestui for internațional au participat delegații din țara gazdă, Republica Moldova, Kârgâzstan, Suedia, etc.

Sindicatele din silvicultura Republicii Moldova „Sindsilvaˮ au fost reprezentate de către Iulian Mamai, specialist principal în cadrul Direcției Fond Forestier, Arii Protejate, Pază și Protecție a Agenției „Moldsilvaˮ și Corciu Vadim, inginer pază și protecție în cadrul Întreprinderii de Stat „Întreprinderea pentru Silvicultură Teleneștiˮ.

În cele două zile de activități au fost abordate teme ce vizează atât domeniul sindicatelor, cât și cele cu referință la dezvoltarea ramurii silvice, propriu-zisă. Printre ele reținem: stabilirea de noi metode de atragere a lucrătorilor din silvicultură în sindicate; activitatea sindicatelor din silvicultură și construcții din Georgia; participarea tinerilor în activitatea sindicatelor; crearea rețelei internaționale a tineretului din silvicultură și stabilirea măsurilor ce urmează a fi întreprinse pentru atragerea tineretului în ramura silvică; securitatea muncii în silvicultură; situația actuală și problemele prezente în domeniul silvic.

Referindu-se la importanța acestei conferințe, Iulian Mamai a accentuat faptul, că sindicatele sunt organizații puternice și posedă un rol cheie în conturarea prezentului și viitorului economiei globale, iar lucrătorii tineri sunt foarte importanți pentru impactul organizației sindicale în viitor. „În timpul apropiat urmează să fie creată o rețea on-line a tineretului din silvicultură, adică o platformă pentru abordarea problemelor din activitatea silvică precum și soluțiile identificate de colegii din alte țăriˮ, a menționat responsabilul din cadrul Direcției Fond Forestier, Arii Protejate, Pază și Protecție a Agenției „Moldsilvaˮ.

De menționat faptul că asemenea reuniuni internaționale, ale organizațiilor sindicale din silvicultură, se organizeaza pentru a aduce în discuții dezvoltarea și viziunile de viitor ale acestui domeniu.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 19.01.2021
   Total vizitatori - 2267773
 
Acces Rapid