Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / O etapă nouă pentru râurile din Republica Moldova

O etapă nouă pentru râurile din Republica Moldova

15.11.2019   1593 
 

 

15 noiembrie Chișinău – La sediul Agenției ”Moldsilva” s-a desfășurat, astăzi,  o ședință de lucru pentru atribuirea contractelor de procurare a serviciilor tehnice ”Plantarea fâșiilor riverane din bazinul râurilor mici” din cadrul Proiectului ”Consolidarea cadrului instituțional în sectorul de apă și sanitație în Republica Moldova (Faza 01)”. Este vorba despre un proiect cu finanțare internațională, susținut de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Agenția Austriacă de Dezvoltare (ADA) menit să contribuie la amenajarea unor râuri din Republica Moldova, prin plantarea unor fâșii forestiere în zonele riverane.

La ședința prezidată de Valeriu Caisîn, directorul Agenției ”Moldsilva” au participat Dumitru Galupa, directorul Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice, Radu Cazacu, director adjunct la Agenția  ”Apele Moldovei”, Andrei Ursache, reprezentant al Agenției Austriece de Dezvoltare, Victor Găină, reprezentant al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, dar și administratorii entităților silvice, beneficiare ale proiectului internațional. 

În baza unui studiu efectuat de Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice au fost selectate anumite sectoare ale râurilor Botna, Nârnova, Cahul, Căinari, Ciuhur și Ciulucul Mijlociu ce vor beneficia de plantarea unor perdele forestiere de protecție a malului, iar lucrările de amenajare se vor finaliza în luna august 2020.

Directorul Agenției ”Moldsilva” Valeriu Caisîn a mulțumit agențiilor implicate pentru cooperare și contribuție financiară și a solicitat responsabilitate maximă și calitate ireproșabilă a lucrărilor ce vor fi efectuate, deoarece de  succesul acestui proiect depinde continuitatea unor activități comune ce au în vizor calitatea vieții cetățenilor Republicii Moldova. Totodată, Valeriu Caisîn a insistat asupra unor măsuri necesare pentru  protecția și întreținerea acestor fâșii forestiere, după finalizarea proiectului.

În cadrul aceleiași ședințe au mai fost abordate diverse aspecte ale proiectului derulat în cooperare internațională, s-a făcut un schimb util de păreri referitor la utilitatea acestuia și impactul de viitor și s-a convenit asupra asigurării unui proces de comunicare cu toți factorii de decizie, menit să excludă orice tergiversare în realizarea obiectivelor propuse. 

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 09.11.2020
   Total vizitatori - 2167432
 
Acces Rapid