Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Silvicultorii implicați în lupta cu inundațiile

Silvicultorii implicați în lupta cu inundațiile

29.06.2020   346 
 

29 iunie Chișinău - Inundațiile din această perioadă și pericolul revărsării râurilor Prut și Nistru, în unele localități de la noi din țară, a afectat și fondul forestier.  

În aceste circumstanțe, în cadrul Agenției ”Moldsilva” a fost formată o celulă de criză, condusă de directorul Dumitru Cojocaru, ce are drept scop monitorizarea continuă a situației, coordonarea și întreprinderea acțiunilor necesare în diferite entități silvice. În acest regim s-a activat sâmbătă și duminică, iar  de astăzi, cu forțe sporite, continuă lupta cu stihia. Datorită faptului că acțiunile silvicultorilor au pornit de la primele avertizări, s-a reușit, în cea mai mare parte, să fie întreprinse măsurile de rigoare. Vorbim despre eliberarea parchetelor, cu risc de inundații, de masă lemnoasă, construirea și fortificarea unor diguri de protecție, dar și alte acțiuni necesare.

Actualmente, pe cursul râului Nistru sunt afectate Întreprinderile de la Soroca, Chișinău și Tighina, iar la râul Prut – Întreprinderile Edineț, Glodeni, Ungheni, Nisporeni, Cahul și Rezervația Naturală „Pădurea Domnească”.

O problemă serioasă pentru silvicultori este afectarea de către inundații a culturilor silvice și a diferitor tipuri de arborete. Pe cât de gravă este această încercare, precum și eventualele pagube pentru fondul forestier, vom putea cunoaște doar la retragerea apelor.

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 23.10.2020
   Total vizitatori - 2114931
 
Acces Rapid