Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Discuții și decizii în cadrul Consiliului director al Agenției „Moldsilva”

Discuții și decizii în cadrul Consiliului director al Agenției „Moldsilva”

10.07.2020   391 
 

 

Ședința Consiliului director al Agenției „Moldsilva” a reunit toți directorii entităților silvice subordonate, având pe ordinea de zi subiecte din planificare și activitatea cotidiană, ce necesită discuții și consens pentru implementare.

Subiectele abordate de către factorii de decizie din cadrul agenției, s-au referit la impactul inundațiilor asupra fondului forestier, asigurarea echilibrului de buget prin optimizarea costurilor și cheltuielilor de producere, diversificarea surselor alternative de finanțare și acumulări la buget, inclusiv prin intensificarea activității gospodăriilor auxiliar-industriale.

În cadrul discuțiilor, Dumitru Cojocaru directorul Agenției „Moldsilva” a solicitat spirit de inițiativă, responsabilitate și abordări constructive de la fiecare angajat al ramurii silvice, ca prin eforturi comune și susținute, să se reușească ritmul de dezvoltare necesar, într-o perioadă, deloc ușoară, pentru țară și pentru silvicultură, iar o asemenea  mobilizare va permite și lichidarea, până la 1 septembrie 2020, a tuturor restanțelor salariale în domeniu.

Aceste cerințe au fost amplificate și prin îndemnul de elaborare și depunere pentru finanțare, din surse externe, a unor proiecte cu tangență în domeniul forestier. În acest context, s-a menționat faptul că intensificarea colaborării cu Autoritățile Publice Locale este în măsură să definească noi oportunități pentru dezvoltarea durabilă a fondului forestier național.

Totodată, Dumitru Cojocaru a venit cu un apel către primari și administrațiile locale solicitându-le contribuția la identificarea terenurilor pentru extinderea fondului forestier. „Este o acțiune ce nu ne solicită prea multe, dar poate avea un impact extraordinar pentru noi și pentru generațiile viitoare”, a menționat directorul Agenției „Moldsilva”.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 07.08.2020
   Total vizitatori - 1989197
 
Acces Rapid