Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Dezinformare, neatenție sau rea-intenție?

Dezinformare, neatenție sau rea-intenție?

01.10.2020   809 
 

 

Agenția "Moldsilva" semnalează faptul că mass media națională și-a permis o dezinformare crasă cu referință la silvicultură. Tirajarea știrilor de senzație precum că la Agenția "Moldsilva"  62% din angajați au picat testele de integritate a bulversat societatea și a provocat nedumerire în ramura silvică.

Nu cunoaștem, cu certitudine, din ce bază de date, jurnaliștii  și-au argumentat reportajele cu cifre și material factologic, dar ținem să argumentăm faptul că realitatea datelor prelucrate de CNA este cu totul alta.

În perioada martie-septembrie 2019, 26 de angajați ai celor 19 entități silvice subordonate Agenției "Moldsilva" au susținut testele de integritate, conform normelor legale. 9 rezultate sunt pozitive (în sensul corespunderii  de către angajați cu toate rigorile funcției deținute), 10 teste au rezultatele neconcludente (ce lasă decizia la discreția conducătorilor entităților silvice, conform rezultatelor și activității practice a persoanelor testate). Și doar 7 persoane din domeniul silvic au avut rezultate negative la testări și ca consecință persoanelor respective fiindu-le aplicate sancțiuni disciplinare prin prisma prevederilor cadrului normativ cu incidență în domeniul legislației muncii.

Suntem absolut convinși că întotdeauna există rezerve ce pot spori rentabilitatea muncii și chiar și acest 7 cazuri sunt regretabile și indică faptul că urmează să ne concentrăm eforturile pentru excluderea lor și pentru menținerea încrederii societății în nobila profesie de silvicultor.

În acest context, Agenția "Moldsilva" consideră că mass-media are un rol important în dezvoltarea societății civile, dar insistă asupra corectitudinii cifrelor și faptelor enunțate, fiind deschisă pentru colaborare, inclusiv la verificarea datelor sau solicitarea unor comentarii.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 21.06.2021
   Total vizitatori - 2562534
 
Acces Rapid