Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Mesaj de protest

Mesaj de protest

09.11.2020   828 
 

 Ședința Consiliului director al Agenției „Moldsilva” a reunit toți directorii entităților silvice pentru a purta discuții cu referință la campania de plantare din toamna 2020. Au fost examinate toate aspectele de până acum, dar și acțiunile ce urmează pentru dezvoltarea fondului forestier.

Totodată, în cadrul ședinței, silvicultorii și-au exprimat indignarea față de valul de acuzații nefondate și au decis că dacă faptele de defăimare a angajaților din silvicultură vor continua, vor fi nevoiți să se adreseze în instanțele de judecată. În același context, s-a exprimat susținerea necondiționată a conducerii Agenției „Moldsilva” și a fost făcut public un mesaj de protest ce vizează insinuările în adresa silvicultorilor.
Mesaj de protest
Atacurile denigratoare, din ultima perioadă, în adresa silvicultorilor, provoacă nedumerire și revoltă în rândurile tuturor angajaților Agenției „Moldsilva”.
Practic, de câteva săptămâni, suntem martorii unei campanii murdare și dezgustătoare din partea unor specialiști în manipulare, care din convingerea că „realizează lucruri mărețe” în așa zisele investigații, își camuflează nu doar adevăratele intenții, dar și propriile nume.
Partea cea mai interesantă din toată epopeea luptătorilor pentru idealuri obscure, este că regizarea luptei pentru „adevărul suprem” coincide perfect cu lansarea unei campanii, fără precedent, pentru plantarea arborilor. Concluzionăm, în acest context, că ideea sporirii suprafețelor împădurite în Republica Moldova, are destui dușmani tocmai din rândurile celor pe care silvicultorii erau tentați să-i vadă în tabăra partenerilor cu vorba (scrisul) sau cu fapta.
În acest context, tăvălugul insinuărilor și înjosirilor a lovit exact în persoanele care din naivitatea (ce ar fi păcat să n-o apreciezi și să n-o respecți) ce-i caracterizează, au fost surprinși în plin proces al grijilor de toamnă, ce aduc perspectiva clară a pădurilor de mâine. Drumul, bine pavat al minciunii, a continuat cu alte insinuări și aberații, publicului fiindu-i servite subiecte cu sume de bani, liste, semnături, etc., toate, evident, bine ticluite, dar rău expuse, bune tocmai pentru fapte neverosimile.
Reieșind din cele expuse, noi, managerii entităților silvice din cadrul Agenției „Moldsilva” declarăm, cu toată fermitatea, că atacurile furibunde asupra silvicultorilor trebuie stopate de urgență, or bunul nume și calitatea faptelor ce îi caracterizează pe subalternii noștri pot fi restabilite, inclusiv prin decizii ale instanțelor de judecată. Suntem departe de dorința de a face uz de drepturile noastre constituționale, inclusiv și din motivul că această perioadă este deosebit de importantă pentru silvicultură și pentru viitorul nostru, influențat de dezvoltarea durabilă a pădurilor. Totuși ne rezervăm dreptul, în cazul continuării și tirajării acestor calomnii, să apelăm la instațele abilitate ale statului, pentru triumful adevărului, fapt pentru care semnăm și ne asumăm responsabilitatea pentru acest mesaj de protest.
 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 21.06.2021
   Total vizitatori - 2561907
 
Acces Rapid