Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Start orelor ecologice din cadrul proiectului de educație ecologică

Start orelor ecologice din cadrul proiectului de educație ecologică

21.10.2013   1643 
 

La Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" din s. Sipoteni, Călăraşi va avea loc prima ora ecologică din cadrul proiectului „Promovarea educației ecologice prin implicarea tinerilor în monitorizarea biodiversității Rezervației Plaiul Fagului". Scopul acestui program este de a crește nivelul de informare, educare și conștientizare a tinerilor cu privire la implementarea obiectivelor de mediu în vederea protejării naturii și dezvoltării durabile. Programul de educație ecologică este implementat în instituţiile de învăţământ din localităţile adiacente Rezervaţiei „Plaiul Fagului": Bahmut, Sipoteni, Temeleuţi, Vălcineţ din r-l Călărași, Corneşti, Redenii-Vechi, Bumbăta din r-l Ungheni şi Mileşti, raionul Nisporeni. Orele se vor desfășura pe parcursul anului de studii 2013- 2014, începînd cu luna curentă. Planul de activități al proiectului include: ore teoretice şi practice de mediu şi conservarea biodiversităţii, lecţii practice de fotografie peisagistică pentru cei mai activi tineri fotografi, un concurs de fotografie peisagistică pentru tineri, editarea unui set de materiale educativ-instructive cu privire la desfăşurarea orelor ecologice practice în instituțiile de învăţământ.

Cei mai activi elevi, vor participa în vara anului 2014, la o tabără ecologică, unde vor afla despre procesul de monitorizare a biodiversităţii forestiere, despre comportamentul într-o rezervaţie naturală, vor participa la unele lucrări forestiere şi sigur nu vor lipsi focul de tabără şi alte activităţi interesante.

În context menționăm că recent un grup de specialiști din cadrul proiectului au efectuat o vizită de lucru în orașul Tartu, Estonia. Schimbul de experiență a inclus excursii la Centrele Ecologice, participarea la conferința privind rețelele ecologice a spațiilor verzi urbane. 

Proiectul este realizat de Asociaţia Femeilor pentru Protecţia Mediului şi Dezvoltarea Durabilă (AFPMDD), în parteneriat cu AO Peipsi Koostöö Keskus din Estonia, Ministerul Mediului, Agenția „Moldsilva", Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului",  Mișcarea Ecologistă din Moldova.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact:022 277 288; 069141201.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 08.10.2019
   Total vizitatori - 1507619
 
Acces Rapid