Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Discuții și recomandari pentru Nota cu privire la politicele forestiere

Discuții și recomandari pentru Nota cu privire la politicele forestiere

28.07.2014   2164 
 

Săptămîna trecută în Republica Moldova s-a aflat într-o misiune de lucru mai mulți reprezentanți ai Băncii Mondiale care lucrează asupra Notei cu privire la politicele forestiere care va servi drept suport tehnic și informațional pentru un proiect în sectorul forestier implimentat în Republica Moldova și susținut de Banca Mondială și alte programe internaționale.

Acțiunile misiunii au inclus întîlniri și discuții pe marginea Notei cu privire la politicele forestiere. Astfel, grupul de lucru a avut întilniri cu: reprezentanții Ministerului Mediului, Ministerului Finanțelor, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Cancelaria de Stat, Agenția Relatii Funciare și Cadastru.

Cîteva întîlniri au fost organizate și la Agenția "Moldsilva" cu conducerea instituției.

 În context directorul general al Agenției "Moldsilva", Ștefan Chitoroagă, a specificat în cadrul întrunirii că această Notă cu privire la politicele forestiere este importantă pentru dezvoltarea unor concepte de proiecte în sectorul forestier, a menționat Ștefan Chitoroagă.

 Din componența delegației au făcut parte: specialistul superior în silvicultură, Banca Mondială, Andrew Mitchell, specialistul principal în domeniul mediului, Banca Mondială, Arcadie Capcelea și membrii grupului de lucru experții: Henry Philips, Bogdan Popa și Aurel Lozan. În aceeași ordine de idei a fost desfășurat și un atelier de lucru la sediul Bancii Mndiale din Republica Moldova,  scopul căruia a fost prezentarea factorilor de decizie rezultatele și recomnadările privind studiul realizat. Astfel în urma schimbului de opinii dintre specialiștii instituțiilor de stat, academice, neguvernamentale implicate, a contribuit semnificativ la schimbările ce vor fi introduse în varianta finala a acestei lucrări.

Moderatorul atelierului de lucru , specialistul principal în domeniul mediului Arcadie Capcelea, a cocluzionat că documentul respectiv se face important prin identificarea probemelor în sectorul forestier iar în rezultat institutiile vizate vor trebui să propună soluții, o parte dintre care iși vor regasi rezolvarea prin realizarea proiectelor forestiere.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă,

Contact: 022 277 288, 069141201.

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 17.07.2019
   Total vizitatori - 1416399
 
Acces Rapid