Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Rezultatele ședinței Comitetului Național Consultativ al Programului FLEG II

Rezultatele ședinței Comitetului Național Consultativ al Programului FLEG II

21.11.2014   1360 
 

În această săptămînă în cadrul Agenției "Moldsilva" s-a desfășurat ședința Comitetul Național Consultativ al Programului ENPI FLEG II. În cadrul întruniri au partcipat reprezentanții instituțiilor donatoare și implementatoare (UE, Banca Mondiala, WWF, IUCN). La ședință au fost prezentate rezultatele unor activități planficate în cadrul Programului FLEG II inclusiv cele în curs de desfășurare și lansarea viitoarelor acțiuni pentru urmatoarea perioadă.

Astfel, trei componente din planul de acțiuni al Programului FLEG II sunt realizate de către Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice și se referă la: prezentarea conceptului general privind structura/entitatea intercomunală pentru administrarea pădurilor comunale din raza Parcului Național Orhei; acordarea consultanței pentru 31 primării deținătoare de păduri și alte tipuri de vegetație forestieră din 17 raioane; formarea echipei de amenajare a pădurilor, elaborarea caietelor de sarcini, identificarea primăriilor deținătoare de terenuri cu vegetație forestieră participante în diferite proiecte destinate ameliorării managementului pădurilor comunale, amenajarea terenurilor cu vegetație forestieră.

În aceeași ordine de idei au mai fost prezentate informații despre: crearea unei pepiniere-pilot (Î.S.Teleneşti) și promovarea silviculturii energetice; rezultatele unui sondaj de opinie privind dependența de pădure în Republicii Moldova; conceptul de Document de Politică Forestieră; crearea sistemului de monitorizare a trasabilității lemnului (Î.S Orhei); consolidarea capacităților educaționale și instituționale pentru cearea de tineri mesageri școlari pentru pădurile Moldovei; educare și informare copiilor a aceea ce însemnă pădure prin intermediul activității "Cunoaște Pădurea".

Programul de Guvernare și aplicare a Legislației Forestiere, faza II (FLEG II) se desfășoară pe o perioadă de patru ani, (2012-2016) și este susținut de către Uniunea Europeană.

 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact:022 277 288; 069141201.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 17.07.2019
   Total vizitatori - 1416391
 
Acces Rapid