Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Susținere pentru crearea Rezervației Biosferei Prutul de Jos

Susținere pentru crearea Rezervației Biosferei Prutul de Jos

22.09.2015   1251 
 

Conducerea Agenției "Moldsilva" a avut o întilnire cu Guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Lucian Eduard Simion. Discuțiile s-au axat pe etapele de implimentare a proiectului transfrontalier „Consolidarea reţelei de arii naturale protejate pentru protejarea biodiversităţii şi dezvoltării durabile în regiunea Delta Dunării şi Prutul Inferior - Natura PAN", dar și obiectivele trasate privind dezvoltarea colaborării și realizarea acțiunilor planificate în cadrul acestui proiect.

Directorul general al Agenției "Moldsilva", Ion Cebanu a dat asigurări că în continuare toate activitățile din proiect vor avea susținere. "Cu toții conștientizăm necesitatea și importanța creării Rezervației Biosferei Prutul de Jos, atît pentru Republica Moldova, cît și pentru patrimoniul UNESCO", a menționat Ion Cebanu.

În aceeași ordine de idei, Guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Lucian Eduard Simion a venit cu inițiativa de semnare și oficializare a unui Protocol de colaborare. " Suntem deschiși și gata să împărtășim din experiența noastră cu colegii din Moldova, în special cu colaboratorii rezervației Prutul de Jos", a spus Lucian Eduard Simion.

La finalul întrunirii, managerul de proiect Anatol Rîșina a subliniat că experiența dobîndită pe parcursul perioadei de implimentare a creat o platformă de identificare a problemelor din sector, iar soluționarea acestora va fi posibilă prin intermediul unor noi proiecte.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea pierderilor de biodiversitate şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei locale prin introducerea unei abordări integrate a managementului resurselor naturale în zona transfrontalieră a Deltei Dunării şi Regiunii Prutul de Jos şi consolidarea implicării comunitare în regiune.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 288.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 18.10.2019
   Total vizitatori - 1514821
 
Acces Rapid