Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Discuții privind lucrările de plantare din toamna curentă

Discuții privind lucrările de plantare din toamna curentă

01.10.2015   1331 
 

La Institutul de Cercetări și Amenjări Silvice conducerea Agenției "Moldsilva" a convocat o ședință de lucru cu participarea directorilor și inginerilor silvici șefi ai entităților silvice subordonate. Discuțiile s-au axat pe procesul de implimentare a Planului național de extindere a suprafețelor cu vegetație forestieră, aprobat prin Hotărîre de Guvern. Aici s-a făcut referință la costurile dar și la cheltuielile necesare pentru efectuarea lucrărilor de extindere, pentru toamna anului curent, pregătirea solului, plantarea culturilor silvice, materialul săditor, dar și lucrările pentru primavara 2016.

Au fost purtate discuții și despre modalitatea de desfășurare a Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră", care conform Decretului Președintelui Republicii Moldova se marchează în ultima sîmbătă a lunii octombrie. În acest context, întreprinderile silvice, în toamna curentă, vor crea culturi silvice în fondul forestier pe o suprafață de 548 ha și lucrări de extindere a suprafețelor cu vegetație forestieră de 2500 ha.

În acest scop, vă informăm că unitățile silvice dispun de cantități suficiente  de material săditor care pot asigura cerea din partea administrațiilor publice locale, instituțiilor de învățămînt, întreprinderilor și altor instituții bugetare, precum și populației.

 În altă ordine de idei, Directorul general al Agenției "Moldsilva" Ion Cebanu, a cerut entităților silvice subordonate să identifice și alte surse de venit decît masa lemnoasă, dezvoltarea ramurii trebuie să includă și produsele accesorii ale pădurii, gospodărirea cinegetica sau culturile energetice.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 288.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 18.10.2019
   Total vizitatori - 1514854
 
Acces Rapid