Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Banca Mondială va oferi R.Moldovei asistență tehnică privind adaptarea la schimbările climatice

Banca Mondială va oferi R.Moldovei asistență tehnică privind adaptarea la schimbările climatice

16.12.2015   1467 
 

În perioada 14-18 decembrie, curent, la Chișinău, se află într-o vizită de lucru o echipă de experți ai Băncii Mondiale din cadrul asistenței tehnice de adaptare la schimbările climatice. În urma adoptării Strategiei națioanle privind adaptarea la schimbările climatice, între Guvernul Republicii Moldova și Banca Mondială s-a convenit ca aceasta să ofere asistență în procesul de implimentare a respectivei strategii. Procesul va cuprinde 2 etape: prima fază - studiul prealabil în 6 sectoare prioritare identificate în document (agricultură, silvicultură, resurse de apă, sănătate, transport şi energie); faza a doua - elaborarea proiectului propriu-zis de adaptare la schimbările climatice bazate pe prioritățile investiționale care au fost identificate. În acest context Agenția "Moldsilva" va oferi date și informații care vor fi suport informațional în elaborarea acestui studiu, dar și Strategia de adaptare la schimbările climatice a sectorului forestier (care se află în fază de avizare) și proiectul Strategiei reformei instituționale a sectorului forestier din Republica Moldova, realizat la fel, cu suportul Băncii Mondiale, varianta finală fiind planificată pentru luna aprilie 2016.

Directorul general al Agenției "Moldsilva", Ion Cebanu a salutat această inițiativă facînd referință și la procesul de reorganizare instuțională a sectorului forestier național care va avea nevoie de suport și consultanță din partea Băncii Mondiale în instruirea resurselor umane, în domeniul de cercetare, inclusiv ce ține de adaptarea la schimbările climatice.

În aceeași ordine de idei, Specialistul forestier senior al Băncii Mondiale, Tuukka Castren a vorbit despre faptul că silvicultura a devenit un sector important ce are o contribuție directă în atenuarea și adaptarea la schimbările climatice.

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 288.

 

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 21.05.2020
   Total vizitatori - 1907879
 
Acces Rapid