Prima    Contact    Subdiviziuni    Harta    Flux RSS    Widget Informer
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Pînă la 20 mai vor fi identifcate sursele de apă din fondul forestier

Pînă la 20 mai vor fi identifcate sursele de apă din fondul forestier

29.03.2016   826 
 

În scopul sporirii aportului pădurilor la menținerea balanței și minimalizării dificitului de apă, îmbunătățirii calității acesteia, Agenția Moldsilva a dispus printr-un ordin intern, identificarea și evidența surselor de apă din fondul forestier național.

Astfel, pînă la data de 20 mai, curent, directorii întreprinderilor silvice, să identifice sursele de apă amplasate în fondul forestier (fîntîni, izvoare, lacuri, heleștee mocirle, pîraie) cu prezentarea informației amplasării acestora (ocolul silvic, trupul de pădure, parcela, subparcela), întocmirea planul de măsuri pentru fiecare sursă de apă, privind restabilirea/îmbunătățirea stării acestora. Instalarea panourilor informaționale, propagandistice, cu conținut corespunzator/informativ despre efectuarea lucrărilor de salubrizare și plantare a puieților, inclusiv de talie înaltă a speciilor forestiere, precum și celor decorative.

 În aceeași ordine de idei, Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice va include în materialele de amenajare silvice un capitol separat în care să fie prezentat descrierea detaliată a surselor de apă, principiile managementului durabil al apelor și măsurile de redresare a acestora. Materializarea surselor de apă pe hărțile elaborate în procesul amenajării pădurilor. Subdivizunile Agenției Moldsilva vor asigura susținerea, coordonarea și mediatizarea activităților de eficientizare a managementului apelor și surselor de apă în contextul managementul forestier durabil.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2018
   Total vizitatori - 1125333
 
Acces Rapid