Prima    Contact    Subdiviziuni    Harta    Flux RSS    Widget Informer
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Cazuri de incendii în fond forestier

Cazuri de incendii în fond forestier

09.08.2016   1149 
 

În ultimele zile, silvicultorii au intervenit în două cazuri pentru a lichida incendiile din fondul forestier. Pe data de 5 august, personalul serviciului silvic din cadrul Î.S. Silva-Centru, Ungheni a participat activ în colaborare cu pompierii la stingerea incendiului, care a ajuns și pe terenurile culturilor silvice de salcîm plantate în cadrul programului de extindere a  terenurilor acoperite cu vegetație forestieră din anul 2008, prin contract cu primăria Sinești, raionul Ungheni de pe terenul agricol, unde se colecta mecanizat culturile cerealiere. În rezultatul incendiului culturile silvice au fost afectate în proporție de 30%, precum și pătura erbacee pe suprafața de 13,0 ha.

            Un alt caz de incendiu a avut loc în culturile silvice de stejar plantate în cadrul aceluiași program, pe terenurile primăriei  Bacioi, mun. Chișinău de către Î.S. Chișinău. Incendiul a pătruns pe terenurile acoperite cu vegetație forestieră de pe terenul agricol adiacent unde a fost incendiată miriștea. Și în acest caz, angajații întreprinderii silvice au participat la localizarea și stingerea incendiului. Din cauza vîntului puternic, incendiul s-a răspîndit pe o suprafață de circa 30,0 ha, afectînd culturile silvice de stejar și pătura erbacee.

Agenția „Moldsilva„ atenționează populația să nu aprindă miriștea și pătura erbacee uscată din preajma pădurilor și a culturilor silvice plantate pe terenurile degradate.Totodată, mai informăm, persoanele care în perioada caniculară desfășoară activități de recreere în fondul forestier, să opteze pentru locurile special amenajate, inclsuiv din punct de vedere al siguranței antiincendiare

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260  

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 14.06.2018
   Total vizitatori - 1027714
 
Acces Rapid