Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Au fost desemnați cîștigătorii concursului „Pădurea și Apa”

Au fost desemnați cîștigătorii concursului „Pădurea și Apa”

26.09.2016   1281 
 

Agenția "Moldsilva" împreună cu Programul ENPI FLEG II și Antis Media au premiat învingătorii Concursului Republican de Arte Plastice pentru elevii şcolilor generale, licee, gimnazii, şcoli de arte, studiouri de arte, cu genericul „PĂDUREA ȘI APA", lansat la 21 martie, curent de "Ziua Internațională a Pădurilor". Evenimentul a fost organizat în cadrul expoziției vernisate la școala de arte plastice pentru copii „A.ȘCIUSEV".

Scopul acestui concurs a fost: atragerea atenţiei societăţii asupra problemelor ecologice ale mediului ambiant; provocarea interesului și spiritului patriotic în contextul descoperirii bogăţiilor naturale ale plaiului natal, prin protecția pădurilor și apelor; direcționarea atenției elevilor de a se auto-exprima prin artă. La concurs au participat peste 160 de elevi cu vîrsta cuprinsă  între 7-19 ani din: Chișinău, Bălți, Telenești, Dubăsari și alte localități. Cele 200 de lucrări expuse s-au încadrat în categoriile tematice: compoziție, compoziție decorativă, peisaj realist și peisaj decorativ.

Prezent la eveniment, directorul general al Agenției "Moldsilva" Ion Cebanu, a felicitat toți participanții la acest concurs, menționînd că, interesul copiilor fața de valorile naționale și naturale ale Republicii Moldova este foarte mare, ceea ce bucura foarte mult, iar felul de interpretare prin pictură a acestor tematici, este de apreciat din partea celor maturi.

În aceeași ordine de idei, coordonatorul Programului ENPI FLEG II, Aurel Lozan, a menționat faptul că, activitățile educative și de comunicare, cu și pentru copii, desfășurate în cadrul proiectului au un impact major asupra tinerii generații, iar expoziția finală a concursului "Pădurea și Apa" demonstrează percepția și gîndirea copiilor asupra problemelor existente în mediul ambiant, atît la nivel local, cît și internațional, de care depinde calitatea vieții de mai departe. 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260  

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 08.10.2019
   Total vizitatori - 1508170
 
Acces Rapid