Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Agenția "Moldsilva" a participat la ședința Consiliului Forestierilor Europeni

Agenția "Moldsilva" a participat la ședința Consiliului Forestierilor Europeni

14.06.2017   1458 
 

Recent la Lvov, sub egida Universității de stat pentru silvicultură din Ucraina, a avut loc ședința de lucru a Consiliului Forestierilor Europeni(CEF). Din această organizație face parte și Agenția „Moldsilva" împreună cu specialiștii silvici din alte 12 țări.

Republica Moldova a fost reprezentată la acest eveniment de către Dumitru Galupa, directorul Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice și Anatolie Ciobanu, președintele Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură „Sindsilva".

Această participare a contribuit la o mai bună informare și conjugare la nivel național și internațional a activităților de promovare a managementului forestier durabil.

Sarcinile Consiliului Forestierilor Europeni sunt de a uni eforturile pe plan național și european privind armonizarea politicilor, legislației și a programelor,  strategiilor, precum și sporirea imaginii, prestigiului specialiștilor silvici. Obiectivele majore ale strategiei consiliului  pentru perioada următoare sunt: susținerea, la nivel național, european și global, a intereselor silvicultorilor, membri CEF; reprezentarea organizațiilor membre și a silvicultorilor în cadrul instituțiilor internaționale, cum ar fi: ONU, Consiliul European, Parlamentul European, pe aspecte ce țin de domeniul silvic, mediul înconjurător, rezervelor de bioenergie, lemn și biomasă, inclusiv domeniul relațiilor de muncă; promovarea prevederilor Declarației Silvicultorului, cu scopul recunoașterii și implementării lor de către instituțiile de resort internaționale; atragerea de noi membri în Consiliul Silvicultorilor Europeni.

 Pentru realizarea acestor obiective, președinția și board-ul CEF vor continua și vor susține contacte cu instituțiile internaționale din Europa, atât cu instituțiile Consiliului Europei, cât și cu instituțiile Uniunii Europene. De asemenea, vor iniția contacte cu silvicultori sau organizații ale silvicultorilor din țări care nu au reprezentanți în Consiliul Silvicultorilor Europeni. 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260.

 

 

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 01.04.2020
   Total vizitatori - 1786269
 
Acces Rapid