Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Angajații din ramura silvică marchează sărbatoarea profesională

Angajații din ramura silvică marchează sărbatoarea profesională

15.09.2017   2126 
 

Tradițional în fiecare an în a treia sîmbătă a lunii septembrie angajații ramurii silvice din Republica Moldova, marchează "Ziua lucrătorului din silvicultură". Cu această ocazie Agenția "Moldsilva" a organizat Adunarea solemnă consacrată sărbătorii profesionale. La ceremonie au participat deputați, miniștri, viceministri, reprezentanți ai Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva,  Rezervația Biosferei Delta Dunării, |parteneri de dezvoltare și angajați ai ramurii silvice.

Directorul Agenției "Moldsilva", Ion Haralampov, a menționat în mesajul său de felicitare despre necesitatea și aportul profesiei de silvicultor, ca fiind incontestabile și importante, atît pentru economia națională, cît și pentru fiecare cetățean în parte, exprimandu-și înalta apreciere pentru activitatea responsabilă depusă de dvs. în fiecare zi și pentru curajul de a face față provocărilor.

 În aceeași ordine de idei, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca s-a referit la faptul că, silvicultura este o activitate simplă, dar complexitatea domeniului poate fi observată doar în interiorul sistemului, pentru că include o multitudine de activități. Vom depune eforturi comune, pentru dezvoltarea și consolidarea, capacităților instituționale ale  Agenției "Moldsilva", pentru a extinde suprafețele cu vegetație forestieră și să favorizăm gestionarea durabilă a resurselor naturale.

De menționat că fondul forestier național ocupă o suprafaţă totală de 421,7 mii ha (12,5 % din teritoriul republicii), inclusiv terenuri acoperite cu păduri - 378,1 mii ha. Majoritatea terenurilor fondului forestier (86%) se află în proprietatea statului, restul fiind deţinute de unitățile administrativ-teritoriale/primării (13%) şi doar 1 % de proprietari privaţi.

Amintim că "Ziua Lucrătorului din Silvicultură" a fost instituită prin Hotărîre de Guvern în anul 1995 și se sărbătorește în a treia sîmbătă a lunii septembrie. În prezent în ramura silvică din Repubilca Moldova activează peste 4200 de angajați.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277-260.

 

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 01.04.2020
   Total vizitatori - 1787043
 
Acces Rapid