Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Agenția "Moldsilva" a participat la expoziția „100 de ani de silvicultură în România”

Agenția "Moldsilva" a participat la expoziția „100 de ani de silvicultură în România”

06.09.2018   1936 
 

În cadrul Muzeului Cinegetic al Carpaților Posada, Regia Națională a Pădurilor Romsilva (RNP), împreuna cu partenerii săi, a organizat expoziția aniversară „100 de ani de silvicultură în România".

În contextul realizării prevederilor Memorandumului de înțelegere între Agenția „Moldsilva" și RNP Romsilva, care prevede schimbul de informații, Agenția „Moldsilva" a participat la această expoziție cu o serie de exponate, care au fost puse la dispoziția organizatorilor în perioada august-septembrie 2018. Exponatele constau din ediții mai vechi ale Amenajamentelor silvice, copii ale hărților trupurilor de pădure, Cărțile de onoare ale serviciului silvic, haine, uniforme, instrumente de măsurat.

Expoziția a fost deschisă de Ministrul Apelor și Pădurilor din România, Ioan Deneș, care a menționat în discursul său importanța profesiei de silvicultor în domeniul gestionării fondului forestier și importanța expoziției în promovarea meseriei de silvicultor în opinia publică.

Directorul general al RNP Romsilva, Dragoș Ciprian Pahonțu, a menționat contribuția Direcțiilor silvice din România care au avut cel mai mare aport la organizarea expoziției, a apreciat participarea Agenției "Moldsilva" la acest eveniment și a menționat importanța istorică a acestuia. A fost remarcat rolul silvicultorului pe parcursul celor 100 de ani, în realizarea succeselor silviculturii din România.

Din parte Agenției "Moldsilva" la eveniment a participat Vicedirector științific ICAS, Valeriu Caisîn, în mesajul său de salut a mulțumit pentru invitație și a transmis succese în desfășurarea expoziției, fiind menționată importanța colaborării dintre cele două autorități de profil și importanța desfășurării activităților incluse în Memorandul de colaborare.

Muzeul Cinegetic al Carpaților Posada este situat pe malul stâng al râului Prahova, în cartierul Posada al orașului Comarnic, lângă DN 1 și la circa 4 km de orașul Sinaia. Muzeul conține o impresionanta colecție de trofee (2400 de piese), opere de arta, obiecte cu specific vânătoresc sau utilitate vânătorească, arme specifice diverselor etape ale evoluției umane.              

 

Pentru informații suplimentare:

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 272 260.

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 17.04.2024
   Total vizitatori - 4409831
 
Acces Rapid