Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Finala concursului Cel mai bun pădurar ediția 2018

Finala concursului Cel mai bun pădurar ediția 2018

08.09.2018   5080 
 

De titlul „Cel mai bun pădurar" al anului 2018 s-a învrednicit reprezentantul întreprinderii silvo-cinegetice Strășeni - Veaceslav Struț. În rezultatul participării la ce-a de-a XX-ea ediție a concursului profesional pe locul, II s-au clasat reprezentanții întreprinderilor silvice Hîncești-Silva și Călărași, iar pe locul III reprezentantul direcției silvice Prahova.

Totodată au fost acordate mențiuni, pentru: „Cel mai tănăr pădurar" -Andriuță Cornel, ÎS Sil-Răzeni; "Pentru serviciul îndelungat şi activitate impecabilă" - pădurarul Svistun Valeriu, RN „Pădurea Domnească"; "Dinastii de Silvicultori" - păduraul Baraghin Gheorghe, ÎS Comrat. Finaliștilor concursului le-au fost acordate diplome, medalii, premii bănești. seturi de cărți.

La concurs au fost prezenți repezentanți ai Parlamentului, conducerea Agenției "Moldsilva", Federația Sindicatelor din Silvicultură "Sindsilva", reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva.

Prezent la eveniment, inginerul-șef silvic al Agenției ''Moldsilva'', Nicolae Munteanu, a susținut și apreciat interesul manifestat de către pădurari, în a participa cu atît de mare interes la aceasta competiție profesională. An de an, titlul obținut devine o onoare pentru cîștigător, deoarece conturează și mai mult responsabilitatea de a fi cel mai bun pădurar.

Amintim că toți concurenții au fost supuși mai multor încercări, dintre care: proba scrisă test, studiu de caz (contravenții silvice); determinarea speciilor de arbori şi arbuşti forestieri după seminţe, frunze, puieți; așezarea lemnului de foc în stive, cubarea lemnului stivuit; determinarea speciilor de vînat după urme - recunoașterea cîntecului sau a altor sunete produse de către păsări (varianta audio) determinarea speciilor de arbori și arbuști forestieri după lemn și coajă.

Menționăm că, concursul „Cel mai bun pădurar" ediția a XX-ea a fost organizată de Întreprinderea silvica Silva-Sud, Cahul și s-a desfășurat în localitatea Albota de Sus, raionul Taraclia și a întrunit 27 de participanți din Republica Moldova și România.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 272 260.

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 27.01.2020
   Total vizitatori - 1652803
 
Acces Rapid