Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Ziua Internațională a Pădurilor este marcată, la nivel mondial, în fiecare an la data de 21 martie

Ziua Internațională a Pădurilor este marcată, la nivel mondial, în fiecare an la data de 21 martie

19.02.2019   1516 
 

 

Ziua Internațională a Pădurilor este marcată, la nivel mondial, în fiecare an la data de 21 martie.

Pentru anul 2019, aceasta zi poartă un generic frumos – ”Pădurea și Educația”.

Capacitatea de a înțelege pădurile noaste, și de a oferi copiilor ca ei să înțeleagă mai bine importanța acesteia, constituie un pas decesiv în domeniul protecției resurselor naturale pentru generațiile viitoare.

Este indiscutabil rolul notoriu al pădurilor, care contribuie la menținerea aerului, solului, a apei și a persoanelor sănătoase și joacă un rol vital în abordarea unor dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm astăzi, cum ar fi schimbările climatice, eliminarea foametei și menținerea durabilă a comunităților urbane și rurale.

Peste o jumatate din polpulația globului locuiește în spatiul urban, și acest număr urmează să se majoreze pîna la 20% spre anul 2050. Prin aceasta oamenii sînt din ce în ce mai mult deconectati de la natură, nu cunosc și nu inteleg padurile precum si beneficiile oferite de acestea, necesitatea gestionării durabile a lor și intervenției esențiale în intimitatea vieții acestia de la o vîrstă fragedă.

Learning to understand our forests and providing children with a foundation to better understand their importance is a critical step to safeguarding natural resources for future generations. Forests help keep air, soil, water and people healthy and play a vital role in addressing some of the biggest challenges we face today, such as climate change, eliminating hunger and keeping urban and rural communities sustainable. With more than half the world’s population living in urban areas, a number expected to rise to 70 percent by 2050, people are increasingly disconnected from nature and lack the awareness and understanding of forests and their benefits and the need to manage them sustainably, making it essential to bring forests into their lives at an early age.

https://www.youtube.com/watch…

19/02/2019/

Date de contact:

Serviciul relații publice și informare

 

Contact: 067555200

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 09.11.2020
   Total vizitatori - 2167443
 
Acces Rapid