Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Silvicultorii moldoveni - la concursul de profil din România

Silvicultorii moldoveni - la concursul de profil din România

15.10.2019   1627 
 

În perioada 9-10 octombrie, curent, Regia Națională a Pădurilor Romsilva a organizat la Direcţia Silvică Argeş, concursul internațional profesional „Cel mai bun pădurar” ediția 2019, eveniment ce a reunit 48 de participanţi  de la Direcţiile Silvice din România, anume cei mai buni pădurari din toate judeţele, dar și din Republica Moldova și alte țări.

 Agenţia „Moldsilva” a fost reprezentată la acest concurs  de către Țurcan Valeriu reprezentantul Întreprinderii de Stat Edineț, Ciobanu Anastasia de la Întreprinderea de Stat Călărași și Burlacu Victor de la Întreprinderea de Stat Hîncești-Silva, toţi trei fiind învingătorii concursului”Cel mai bun pădurar" al anului 2019, organizat, în Republica Moldova, în luna septembrie.

Pădurarii din Republica Moldova au fost prezenţi la Argeș în baza unor relaţii de colaborare tradiţionale și schimb de experiență ce leagă Agenţia „Moldsilva” şi Romsilva, conform Acordurilor semnate anterior.

Pădurarii reuniţi la Argeş au avut două zile de testări severe şi minuţioase, pe lângă grila cu 30 de întrebări a mai urmat proba de proces verbal de contravenţie (având la bază o situaţie reală din teren), sortarea lemnului şi întocmirea procesului verbal, respectiv a avizului de expediţie, recunoaşterea unor specii forestiere, rondele de lemn, seminţe forestiere, atacuri de insecte, urme de vânat şi vânat, iar învingător a devenit  reprezentantul Direcţiei Silvice Prahova, pădurarul Nicolae Ilie.

Armand Chiriloiu, şeful Direcţiei Silvice Argeş, a declarat pentru ziarul „Argeşul” că în acest concurs nu au existat probe eliminatorii, fiecare probă având un anumit punctaj, totalul fiind de maximum 100 de puncte. „După ultima probă s-a făcut centralizarea rezultatelor şi a fost desemnat cel mai bun pădurar din concurs”, a menţionat reprezentantul „Romsilva”.

De notat că doamna Anastasia Ciobanu  a fost o prezenţă specială la acest eveniment, deoarece în România nu există nicio femeie-pădurar.

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 24.04.2024
   Total vizitatori - 4425168
 
Acces Rapid