Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Managementul forestier – în abordări științifice

Managementul forestier – în abordări științifice

04.06.2020   380 
 

Agenția „Moldsilva” organizează vineri, 5 iunie, curent,  Simpozionul științifico-practic cu genericul ,,Asigurarea managementului forestier durabil prin implementarea tratamentelor silvice și promovarea regenerărilor naturale, a împăduririlor".

         Reuniunea științifică va avea loc la sediul Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice din Chișinău, iar componenta practică va fi găzduită de Rezervațiile Naturale „Codrii” și „Plaiul Fagului”, Întreprinderile pentru Silvicultură Strășeni și Călărași. Această inițiativă promovează comunicarea cu mediul academic, instituțiile din domeniul cercetării-dezvoltării și inovării, prin intenția silvicultorilor de a organiza și desfășura simpozioane, seminare, diverse ateliere de lucru cu tematica managementului forestier.

         Participanți: Ion Perju, ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Maxim Popov, secretar de stat MADRM, Dumitru Cojocaru, directorul Agenției „Moldsilva”, reprezentanți de la Academia de Științe, Grădina Botanică, Institutul de Zoologie, Institutul de Ecologie și Geografie, Institutul de Genetică Fiziologie și Protecție a Plantelor, Universitatea Agrară, Universitatea de Stat din Moldova, ICAS.

         Din cauza restricțiilor impuse de pandemie referitor la numărul de participanți, Agenția „Moldsilva” anunță că toate comunicările și activitățile din cadrul simpozionului vor fi studiate minuțios, iar concluziile și recomandările pentru implementare vor fi făcute publice în cadrul unei conferințe de presă, data desfășurării fiind anunțată ulterior.

 

         Anexe: Materialele Simpozionului ştiinţifico-practic ,,Asigurarea managementului forestier durabil prin implementarea tratamentelor silvice şi promovarea regenerărilor naturale, a împăduririlor” 

Amenajamentul_silvic-instrumentul_principal_in_promovarea_managementului_durabil_al_padurilor.pdf

Efectuarea_lucrarilor_silvotehnice_de_ingrijire-conducere_si_exploatare-regenerare_in_padurile_din_RM.pdf

Implementarea_proiectelor_internationale_in_domeniul_silvic._Realiyari_si_perspective.pdf

Masurile_de_adaptare_la_schimbarea_climei_in_cadrul_sectorului_forestier_al_RM.pdf

Materiale-simpozion_1.pdf

Sectorul_forestier_din_RM-starea_actuala._Aplicarea_si_promovarea_tretamentelor_silvice.pdf


 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 07.07.2020
   Total vizitatori - 1936268
 
Acces Rapid