Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Necrolog

Necrolog

24.08.2021   967 
 

Comunitatea silvicultorilor din Republica Moldova este profund îndurerată de trecerea în nefiinţă, la vârsta de 91 de ani, a academicianului Victor Giurgiu, om de ştiinţă şi nume notoriu al silviculturii din România şi Republica Moldova.

Victor Giurgiu a cunoscut ca nimeni altul nevoile pădurii şi a trudit neostenit pentru a dezvolta fondul forestier, complexitatea preocupărilor sale şi rezultatele muncii transpuse fiind în păduri autentice de rară valoare.

Victor Giurgiu, pe bună dreptate, este considerat părintele spiritual al celor mai chibzuite şi performante politici forestiere, a creat o şcoală românească de auxologie forestieră, a iniţiat primele cercetări româneşti de dendrocronologie şi a elaborat prima zonare economico-socială a pădurilor din România. Tot acestui savant îi aparţine şi dezvoltarea teoriei amenajării pădurilor.

Silvicultorii din Republica Moldova preţuiesc la justa valoare  aportul academicianului Victor Giurgiu la dezvoltarea pădurilor noastre şi abordarea ştinţifico-practică a noţiunii de silvicultură modernă prin fundamentarea silviculturii ecologice.

Faptele acestui ilustru coleg, apreciat pe ambele maluri ale Prutului, vorbesc despre dedicaţia domniei sale pentru tot ce definim cu termenul „silvicultură”, iar lucrările şi monografiile sale vor servi încă multe generaţii de silvicultori.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 17.04.2024
   Total vizitatori - 4409882
 
Acces Rapid