Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Din 5 noiembrie plantăm pentru viitor

Din 5 noiembrie plantăm pentru viitor

28.10.2022   476 
 

Guvernul Republicii Moldova, la iniţiativa Agenţiei „Moldsilva” şi Ministerului Mediului, a decis că Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră” se va desfăşura la 5 noiembrie 2022

La adoptarea acestei decizii s-a ţinut cont de condiţiile meteorologice actuale, temperaturile ridicate pentru această perioadă şi necesitatea respectării anumitor factori vitali pentru plantările de toamnă. În acest context, se transferă pentru luna noiembrie acţiunile planificate de către autorităţile centrale şi cele locale cu implicare plenară şi realizarea în partea ce revine a Planului de acţiuni din toamna 2022, consacrate Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră”.

Agenţia „Moldsilva” precizează că pe parcursul lunii noiembrie vor fi amplificate activităţile ce ţin de plantarea arborilor şi semănatul seminţelor forestiere, iar acţiunile din 5 noiembrie vin să mobilizeze întreaga societate şi să intensifice eforturile de sporire a suprafeţelor împădurite. Totodată, persoanele care doresc să participe la lucrări de plantare pot  conlucra cu Întreprinderile Silvice, iar în pagina web www.silvicultura.md pot fi găsite datele de contact al acestor entităţi teritoriale ce dispun de materialul necesar pentru plantări şi terenuri.

Lucrări de amenajare a spaţiilor verzi vor fi întreprinse şi la nivel local, iar Agenţia „Moldsilva” va pune la dispoziţia Autorităţilor Publice Locale material săditor în acest scop.

Angajaţii Agenţiei „Moldsilva” deja sunt implicaţi în lucrări de extindere a fondului forestier prin lucrări de prelucrare a solului şi recoltarea seminţelor forestiere, dar salută şi apreciază iniţiativa societăţii de implicare la lucrările de plantare de toamnă şi întreprind toate măsurile necesare buna organizare a acestei campanii.

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 20.01.2023
   Total vizitatori - 3471889
 
Acces Rapid