Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Protecţia pădurilor prin experienţa unui seminar din România

Protecţia pădurilor prin experienţa unui seminar din România

29.11.2022   410 
 

Cooperarea moldo-română în domeniul silviculturii cunoaşte, în ultima perioadă, multiple aspecte utile, iar proiectele de dezvoltare a fondului forestier reprezintă motivaţia principală a unor activităţi teoretice şi practice pentru instruirea personalului.

Astfel, silvicultorii din Republica Moldova au participat, în perioada 21-25 noiembrie, curent, la sesiunea de lucru privind stabilirea lucrărilor de protecție pentru anul 2023 organizată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, la Direcția Silvică Vaslui.

Evenimentul a reunit specialiştii români în domeniul protecţiei pădurilor, iar Ion Belous, Vladimir Bulgar, Serghei Vasiliciuc, Alexandru Fărîma şi Gheorghe Staver, în baza parteneriatului cu Regia Națională a Pădurilor – Romsilva şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale au reprezentat Agenţia „Moldsilva” şi entităţile silvice teritoriale din subordine.

Pe parcursul celor cinci zile de activităţi teoretice şi practice au fost discutate aspecte ce ţin de protecţia pădurilor împotriva bolilor şi dăunătorilor, necesare pentru planificarea oportună şi intervenţia precoce în scopul protejării fondului forestier şi şansa dezvoltării arboretelor viabile.

Pentru ramura silvică de la noi din ţară preluarea unor experienţe notabile şi a bunelor practici din silvicultura românească este deosebit de importantă reieşind din tradiţiile şi continuitatea unui domeniu important pentru România, şi dimensiunea practică în economia ţării.

Totodată, asemenea activităţi reprezintă o posibilitate de evaluare comparativă a metodologiei cercetărilor aplicate în silvicultură, în contextul sporirii competitivității, sustenabilității și durabilității sectorului forestier din Republica Moldova.

 

 

       

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 24.04.2024
   Total vizitatori - 4425196
 
Acces Rapid