Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / La Moscova a avut loc al 6-lea forum internațional „Omul și Pădurea”

La Moscova a avut loc al 6-lea forum internațional „Omul și Pădurea”

29.10.2012   2773 
 

În perioada 22-25 octombrie curent, la Moscova s-a desfășurat al 6-lea forum internațional „Omul și Pădurea". În cadrul acestui eveniment a fost organizată o masa rotundă cu tema „Rolul programului îmbunătățirea aplicarii legislației forestiere și guvernării în cadrul  Inițiativei Politice Europene de Vecinătate (ENPI FLEG, www.enpi-fleg.org) în dezvoltarea sectorului forestier: aspecte regionale și locale".

Programul este rezultatul unui acord dintre Comisia Europeană și Banca Mondială în parteneriat cu Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii  și Fondul Mondial pentru Natura Sălbatică.

În cadrul ședinței, țările membre ale programului ENPI FLEG (Armenia, Georgia, Azerbaidjan, Moldova, Ucraina, Belarus și Rusia) au raportat despre rezultatele primei etape de implimentare a proiectului menționat. La această ședință Republica Moldova a fost reprezentată de către Ion Lupu, Director general al Agenției „Moldsilva" și Petru Rotaru, punct focal FLEG în Moldova.

Amintim că perioada de activitate a programului respectiv în Moldova a fost 2009-2012 iar începînd cu toamna anului curent demarează FLEG 2, care își va desfășura activitatățile planificate în țara noastră timp de 4 ani. Astfel, a doua etapă este planificată să continue conlucrarea cu părțile interesate - ministere, mediu de afaceri, organizații non-guvernamentale și cetățenii țărilor Europei de Est și Rusia. Activitățile vor cuprinde aspecte, cum ar fi: consolidarea statului de drept în sectorul forestier, eficacitatea gestionării pădurilor, controlul asupra incendiilor și profilaxia lor, exploatarea forestieră ilegală, asigurarea dreptului populației locale cu acces la resursele forestiere și informațiile privind starea pădurii. Toate acestea sunt parte integrantă al procesului FLEG. Etapa doua a programului va avea un buget total de 9 milioane de euro, care urmează să fie asigurat de către Uniunea Europenă. Aceste fonduri vor fi furnizate de către agențiile de executare (Banca Mondială, WWF și IUCN) pentru cele șapte țări participante la program: Armenia, Georgia, Azerbaidjan, Moldova, Ucraina, Belarus și Rusia.

Detalii găsiți pe: http://enpi-fleg.org/index.php?id=37&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=1060&cHash=f0cdbb991b536f67a6b84d28ee8073ca

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 09.11.2020
   Total vizitatori - 2167414
 
Acces Rapid